x

De kommer i Rock and Roll Hall of Fame i 2014

De kommer i Rock and Roll Hall of Fame i 2014

Det er nu offentliggjort, hvem der bliver en del af den eksklusive Rock and Roll Hall of Fame-klub næste år. De nye navne er Nirvana, Kiss, Peter Gabriel, Hall and Oates, Cat Stevens og Linda Ronstadt. Derudover modtager The E Street Band en pris for musikalsk excellence gennem tiden, og Beatles-manager Brian Epstein samt Rolling Stones originale manager Andrew Loog Oldham vil begge modtage Ahmet Ertegun-prisen for non-performere. Også for en lang og trofast indsats i musikmiljøet.

Ceremonien vil finde sted i Brooklyns Barclays Center den 10. april næste år, og for første gang i historien kan den almene befolkning deltage i begivenheden. Billetterne bliver sat til salg til januar. Selve museet Rock and Roll Hall of Fame ligger i Cleveland, Ohio.

Det er først muligt at blive optaget i Rock and Roll Hall of Fame 25 år efter, man har udgivet sit første album eller single, og netop i 2014 er det første gang muligt for Nirvana, hvis første single "Love Buzz" udkom i 1988. Dog kommer det ikke som nogen overraskelse, at de får en plads sammen med andre betydningsfulde acts som Metallica, Leonard Cohen, R.E.M., Black Sabbath og mange, mange flere.

Rock and Roll Hall of Fame-præsident Jel Peresman siger til Rolling Stone: "Det er ikke rigtig nogen overraskelse for mig. Folk ser relevansen af det band. Vi er først lige ved at gå i gang med at kreere showet, så jeg ved ikke, hvad der skal ske med deres performance. Det skal vi have fundet ud af."

Kiss har været kandidatklar de sidste 15 år, men har først i år fået den prestigefyldte plads. Peter Gabriel er medlem af Rock and Roll Hall of Fame med Genesis, der blev optaget i 2010, men får nu sin helt egen plads.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA