x

Lars Ulrich fylder 50

Lars Ulrich fylder 50

Den musikalske vækkelse skal have fundet sted ved en Deep Purple-koncert i København i '73, og bare otte år senere var Gentofte-drengen Lars Ulrich med til at lægge grunden til en af den hårde rockmusiks største successer gennem tiderne.
 
Idag fylder Ulrich - søn af tennisspilleren og jazzmusikeren Torben Ulrich - så halvtreds, og kan se tilbage på toogtredive år bag tønderne i monstersuccesen Metallica, som i øvrigt lægger vejen forbi Horsens til sommer.
 
Da den unge Ulrich i 1980 flyttede til Los Angeles var det ellers for at træne til at gå i faderens fodspor som professionel tennisspiller. Sådan skulle det som bekendt ikke gå, for ikke længe efter ankomsten til det nye hjemland indrykkede Ulrich en annonce i avisen The Recycler, og kom således i kontakt med den jævnaldrende guitarist og sangskriver James Hetfield.
 
Koncertaktuel fødselar
 
Resten er, som man siger, historie. I sommeren '83 udgav bandet debutalbummet "Kill 'Em All," og cementerede i de følgende år successen med pladerne "Ride the Lightning" (1984), "Master of Puppets" (1986), "....And Justice for All" (1988) og ikke mindst "Metallica" (1991), som indeholdt signatursange som "Enter Sandman," "Nothing Else Matters" og "The Unforgiven."
 
Mere delte har meningerne måske nok været om de blot fire studiealbum, det er blevet til fra bandet siden - men det er formentlig de færreste, som vil anfægte Metallicas status som nogle af heavyrockens mest succesfulde eksponenter i en bredere offentlighed. Bandet blev optaget i The Rock & Roll Hall of Fame i 2009, og de 35.000 billetter til deres koncert i Fængslet i Horsens 3. juni 2014 blev revet væk på en times tid.
 
På privatfronten har Ulrich de tre børn Myles, Layne og Bryce - født henholdsvis 1998, 2001 og 2007 - og er forlovet med fotomodellen Jessica Miller. Han har været gift to gange og dannede gennem en længere årrække par med skuespilleren Connie Nielsen, som også er mor til Ulrichs yngste barn.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA