x

Roskilde Festival åbner ny festival

Roskilde Festival åbner ny festival

Corabelle er navnet på en ny festival, som afholdes for første gang i det kommende år. Folkene bag er dem, som også står bag Roskilde Festival, og det musikalske fokus er elektronisk. GAFFA har fået en snak om den nye festival med Anders Wahrén, programchef for Roskilde Festival og nu også divisionschef for Corabelle:

Hvorfor har I valgt at udvide med en elektronisk festival?
– Det er vigtigt at understrege, at det ikke er en udvidelse af Roskilde Festival, men en begivenhed, der står på egne ben. De elektroniske musikgenrer lægger op til en medrivende og overraskende form for leg med deltagerne og med de fysiske rammer, og det er på de områder, at vi har vores ekspertise og interesse. Derfor skaber vi Corabelle i 2014. Det er ikke sådan, at Roskilde Festival ikke laver andre musikevents. Vi har i mange år skabt nye events og projekter både for os selv og for andre.

Hvad bliver det særlige ved denne festival?
– Corabelle bliver en begivenhed for elektronisk musik, der vil udfordre og nedbryde de gængse måder at præsentere live-musik udendørs. Vores vision er – med tiden, for det skal bygges op – at blive Nordeuropas største af sin slags, og vi arbejder med tanken om en helhedsoplevelse, et univers, som man træder ind i, og som spiller sammen med den musikalske oplevelse. Den elektroniske musik lægger op til, at man leger med rammerne. Vores location og produktioner bliver også noget særligt. Vi søger væk fra storbyen og vil bygge op i nogle naturomgivelser, der kan skabe noget modvægt. Og vi vil spille til senere, end man typisk kan midt i en by, og trække folk ud af deres hverdag.

Hvor skal festivalen ligge? Og hvornår?
– Et sted vest for København i august 2014.

Hvem kommer til at spille? Og hvis I ikke har navne, hvad bliver så den musikalske profil? Club, house, EBM, elektronika, dubstep, bassmusik eller noget helt andet?
– Vi vil bygge et program op, der udvikler sig fra dagtimerne til nattetimerne. Overordnet vil vi programlægge ud fra to typer oplevelser: de aktuelle og etablerede navne, som skal skabe samlende oplevelser for den feststemte del af publikum. Og så de smalle og udfordrende acts til de nørdede niche-interesserede gæster. Så musikken kan gå fra det afdæmpede til det hårdtpumpede. Vi vil også lege med ting, der måske kunne være for kommercielle i lyden til Roskilde Festival. Vi vil gerne booke noget bredere, der kan åbne den elektroniske genre for flere, der måske ikke tager på mange festivaler i forvejen.

Er I ikke bange for at komme til at konkurrere med jeres egen festival? Og bliver der nu mindre elektronisk musik på Roskilde? Eller kan man forvente gengangere i lineuppen de to festivaler imellem?
– De bliver to meget forskelige begivenheder. Med Corabelle kan vi appellere til folk, der aldrig ville tage til Roskilde Festival, fordi det er overvældende at tage af sted i så mange dage på en lang festival. Corabelle kommer ikke til at påvirke Roskilde Festivals profil eller omvendt. De er indholdsmæssigt uafhængige af hinanden.

Vil I udvide med endnu flere festivaler, hvis Corabelle bliver en succes? Og i så fald inden for hvilke genrer?
– Det har vi ikke overvejet. Nu koncentrerer vi os om Corabelle, og vi ved det er et stort arbejde at bygge nye events op, hvis det skal blive langtidsholdbart.

Følg Corabelle på Facebook

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA