Chefer forlader Copenhagen Records

Chefer forlader Copenhagen Records

De to ledere Jakob Sørensen (til venstre på foto) og Christian Backman har valgt at forlade deres egen virksomhed Copenhagen Records, erfarer GAFFA. Sammen med Mik Christensen og Nikolaj Foss, som de har en fælles fortid med fra pladeselskabet EMI, stiftede de pladeselskabet tilbage i 2004. Mik Christensen og Nikolaj Foss forlod imidlertid selskabet i 2008 for at danne Mermaid Records, hvorfor Sørensen og Backman siden har været henholdsvis administrerende og kreativ direktør på Copenhagen. Nu har de to direktører altså også forladt Copenhagen.

Torben Ravn, der har ansat været på Copenhagen Records de sidste syv år, overtager per 1. januar stillingen som chef for selskabet. Ifølge Casper Bengtson, direktør for den danske afdeling af multinationale Universal Music, der siden 2011 har ejet Copenhagen Records, er Torben Ravn "den helt rigtige mand til at løfte vores fælles ambitioner om at videreføre og udvikle den særlige kultur og måde at arbejde med artisterne på, som er skabt på selskabet. Torben er super vellidt både blandt artister og medarbejdere og har lavet et fantastisk stykke arbejde med superstjerneartister som Burhan G., Nik & Jay, Alphabeat og Carpark North." Det fortæller Casper Bengtson i en mail til selskabets forretningsforbindelser.

Copenhagen Records har udgivet store kunstnere som Burhan G, Nephew, Lukas Graham, De Eneste To, Nik & Jay, Alphabeat, Spleen United og Caroline Henderson, ligesom det udsendte Mads Langers to første album. Vi har forsøgt at få kommentarer fra både Jakob Sørensen, Christian Backman og Torben Ravn, men endnu uden held. Vi opdaterer naturligvis, når vi har talt med de involverede parter.

Opdatering lørdag den 21. december:

Vi har nu fået følgende kommentar fra Torben Ravn:

– Det er med stor ærefrygt, at jeg har sagt ja til at overtage ledelsen af Copenhagen Records. Det er præcis 10 år siden, at Jakob Sørensen og Christian Backman startede selskabet, der på rekordtid satte nye standarder for måden at drive et moderne musikselskab på og gennem det sidste årti har leveret nogle af de største kommercielle successer herhjemme. Jeg har selv været med på rejsen de sidste syv år og kan ikke takke nok for alle de oplevelser, jeg har fået og den indsigt i måden at skabe talenter på, som de har givet videre. 
 
– Konstruktionen omkring Copenhagen Records er uforandret på trods af Jakob og Christians farvel, og vi er stadig er selvstændigt firma under Universal Music. Ambitionen om at have det stærkeste hold af musikere og medarbejdere lever videre, selvom der var et hak i pladen i dag. 
 
GAFFA forsøger fortsat at få en kommentar fra Jakob Sørensen og Christian Backman.
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA