x

Tønder Festival: Billetsalget er i gang

Tønder Festival: Billetsalget er i gang

I sidste måned blev den traditionsrige Tønder Festival reddet ud af en alvorlig økonomisk klemme af Tønder Kommune - og nu har arrangørerne så skudt billetsalget i gang til Tønder Festival 2014, som afvikles 28.-31. august. I 2012 indførte festivalen partoutarmbånd - foruden en række andre fornyelser - og adgang til festivalområdet alle fire dage vil næste år koste 1190 kroner. 
 
Der er endnu ikke offentliggjort navne til næste års festival, men deltagere ved de sidste par års udgaver af festivalen kan se tilbage på memorable koncerter med navne som The Deep Dark Woods, Deer Tick, Sinead O'Connor, The Avett Brothers (billedet) og Povl Dissing, hvis 75 års fødselsdag blev markeret ved flere arrangementer ved sommerens festival.
 
Festivalen i 2014 bliver den 40. af slagsen - men var altså truet af ganske alvorlige økonomiske problemer oven på de sidste par års markante nyorientering af festivalen. Som det hedder i en pressemeddelelse: 
 
"Desværre fulgte økonomien ikke med. Mange store investeringer og uforudsete udgifter drænede kassen. Trods stor kunstnerisk succes og en enorm publikumsinteresse kom festivalen ud med et underskud på 1,6 mio. kroner i år. Det betød, at festivalen stod med et meget alvorligt likviditetsproblem. Redningen kom i november fra Tønder Kommune, der dels gav et ekstraordinært tilskud på en mio. kr. til festivalen og dels stillede garanti for lån."
 
Billetter til Tønder Festival 2014 kan erhverves her. Der er foreløbig sat 2000 i salg.  

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA