x

Guide: Her skal du feste mellem jul og nytår

Guide: Her skal du feste mellem jul og nytår

Mørk drum'n'bass i Pumpehuset
Skal der for alvor brændes kalorier af på dansegulvet, er drum'n'bass det bedste bud, så hvis du hungrer efter højt tempo og heftig fysisk aktivitet efter juledagenes madorgie, så er det bare af sted til Pumpehuset fredag aften, hvor hollandske Black Sun Empire sørger for drum'n'bass af den mørkeste skuffe. Øvrig lineup er det dedikerede danske drum'n'bass-hold fra Christiania Radios Torsdags Redaktion: DJ Breakfast, Bobby 6 Killa, dj Shield, MC Black Daniels & MC Alvarado.

Hvad: Black Sun Empire feat. Codebreaker
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 27. december fra kl. 22
Hvordan: Facebook-link


Dans julefedtet af i Aarhus
I Aarhus foregår fredagsfesten på Godsbanen, hvor Samuel André Madsen, Chris Cheops, Søren Kinch, Torsten Cordes, Patrick Steen, Andreas Ok og Bastian spiller techno på mainfloor, mens Peter og Helmuth Kool tager sig af den lidt blødere lyd i rum 2. Arrangørerne lover, at festen bliver ved, til alt julefedtet er danset af, og at baren samtidig er så billig, at du ikke vil kunne huske en pind. Husk kontanter.

Hvad: Vektor og Bærlims årlige juleknald
Hvor: B-Huset, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, Aarhus C.
Hvornår: Fredag fra kl. 22
Hvordan: Facebook-link


Så er der JuleBass
Det har ikke været rigtig jul, før man har været til Ohoi!s årlige JuleBass-arrangement, hvor mere end tyve dj's sørger for, at alle Stengades tre etager dirrer så meget af bas, at det kan ses i skummet på din øl. Blandt folkene bag pultene er Ohoi! selv samt holdet fra Fyraftensboogie, Juice CPH plus Thomas Knak, Copyflex, JG og Ras Money. Kommer du tidligt, er der både rigeligt med romgløgg fra en ond gryde og julegaveuddeling fra bl.a. Ohoi!, Carhartt og Hyperdub Records. Og gå ikke glip af den særligt svedige "DJ vs. Drums"-optræden, hvor Tim Driver styrer pladerne, mens F.U.K.T.'s trommeslager Anders Meinhardt går amok bag trommesættet. Du forbrænder kalorier bare ved at se på det.

Hvad: Ohoi! præsenterer JuleBass
Hvor: Spillestedet Stengade, Stengade 18, Kbh. N.
Hvornår: Lørdag 28. december kl.
Hvordan: Facebook-link


Verdens længste klubfest – du kan stadig nå det
Siden den 25. december har natklubben HIVE været i gang med et verdensrekordforsøg: De vil holde festen i gang i 100 timer nonstop og dermed blive indehavere af titlen "den længste natklubfest i verden". En mere end 100 timer lang klubfest har helt sikkert fundet sted andre steder i verden, men sandsynligvis ikke på steder, der har lyst til at have Guinness' Rekordbog hængende i kulissen. Hver dag skifter festen farve og gear: Onsdag og torsdag har blandt andet budt på FIFA-turnering og Morten Breum på visit bag pulten. Fredag står den på bodegastemning med pokerturnering, terningspil, sjusser og iskolde øl hele dagen, og om aftenen skrues der op for den tunge hiphop og lummer r'n'b på mainfloor. Lørdag er der 00'er-retrofest (inklusiv en temmeligt festlig filmvisning), og festen fortsætter til søndag kl. 18. Blandt de dj's, der spiller undervejs, er Sorte Slyngel, Jean von Baden, Morten Vammen, Frederik Schlütter, Knald og Tomas Barfod.

Hvad: 100 Hour Party
Hvor: Hive, Skindergade 45, Kbh. K.
Hvornår: Fra onsdag 25. december og nonstop til søndag kl. 18
Hvordan: http://100hourparty.dk/


Besøg fra en rigtig maratonklub
Nu vi er ved lange fester, kan superklubben Berghain i Berlin nævnes som et af de steder, der for alvor ved, hvordan man fester flere døgn i træk uden anden ekstraunderholdning end de dj-navne, der er på plads bag pulten. Vil man have lidt stemning derfra, foregår det på Culture Box lørdag aften, hvor Berghain-resident-dj'en Len Faki er på visit. Han suppleres på mainfloor af Patrick Bateman, mens der er Gartenhaus-label-night på Red Box.

Hvad: Len Faki
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a. Kbh. K.
Hvornår: Lørdag fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Sidste søndagsfest i år
Søndag er det ikke bare sidste RubA'Dub-omgang for i år, men sidste RubA'Dub-omgang i en måned, da Spillestedet Stengade skal renoveres (hvilket man logisk nok gør i januar, som traditionelt set er lidt mere stille end andre måneder). Benjah, Blakman og Cohnny Jazz spiller på mainfloor, mens Loose Connection tager sig af førstesalen.

Hvad: Rub A'Dub
Hvor: Spillestedet Stengade, Stengade 18, Kbh. N.
Hvornår: Søndag 29. december kl. 20-03
Hvordan: Facebooklink


Ved du, hvor du skal feste nytårsaften? Ellers kan du læse GAFFAs guide til nytårsfesterne lige her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA