x

Guide: Ti fede i foråret

Guide: Ti fede i foråret

Det nye år er knap gået i gang - men pladeselskabernes releaseplaner for de kommende måneder ligger naturligvis klar - og GAFFA har kastet et blik på nogle af de nye plader, som er værd at holde øje med i de første måneder af 2014.

Med "Wrecking Ball" i foråret 2012 gav Bruce Springsteen os sin bedste plade i årevis - og fulgte naturligvis op med omfattende turnevirksomhed, som også kastede koncerter i Roskilde, København og Herning af sig. 13. januar er han så klar med udspillet "High Hopes," som består af frasorterede sange skrevet over de sidste ti-tolv år - et imødeset album, som i øvrigt ved en fejltagelse blev gjort tilgængeligt via Amazon i nogle timer allerede i december.

Her i årets første måned lander også Boy Georges første album med nyt materiale i en årrække - det har fået titlen "This is What I Do" og udkommer den 27/1. Og fire dage senere kan fans af den danske rapper L.O.C. glæde sig over udgivelsen af Liam O'Connors seneste opus, "Sakrilegium."

Ligeledes danske Rumpistol og CODY sender begge nyt på gaden den 10. februar, og nøjagtig to uger senere - den 24. februar - lander endelig det unge, fynske stjerneskud s (billedet) første fuldlængde-album oven på en række singler, en ep og adskillige måneders eftertrykkelig hype. Og så har hun endda forsynet debuten med den ambitiøse titel "No Mythologies to Follow."

Joan As Police Woman, som nåede at få æren af at varme op på afdøde Lou Reeds sidste turné i 2012, udgiver albummet "The Classic" den 10. marts, og søreme om det ikke også er lykkedes at grave endnu mere efterladt guld frem fra salig Johnny Cashs arkiver. "Out Among the Stars" bliver titlen på den posthume udgivelse, som udkommer den 24. marts og således netop en uge før Kaiser Chiefs præsenterer offentligheden for deres nye plade "Education, Education, Education & War."

Den 24. april udkommer amerikanske Kelis' nye udspil "Food" - og så har vi ikke engang nævnt de næste par måneders nye plader fra blandt andre Band of Horses, Green Lives, Shaka Loveless, St. Vincent, WhoMadeWho og Sharon Jones & The Dap-Kings.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA