x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor du finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her.


Boxen fejrer sig selv i to dage
Spillestedet Culture Box' betydning for den elektroniske musikscene i Danmark (og selvsamme musikscenes synlighed i udlandet) er enorm. Det er nu ni år siden, klubben slog dørene op i Kronprinsessegade for første gang, og der er sket virkelig meget i det københavnske klublandskab og for den elektroniske musiks udbredelse siden. Men midt i det hele (eller i hvert fald midt i den del af scenen, der primært orienterer sig mod den tyske technolyd, fra Köln til Berlin) har Culture Box holdt fast i sin egen stil og retning med en stædig og musikdedikeret kompromisløshed, der kun kan beskrives som sej. Dén sejhed kan man fejre denne weekend, hvor klubben fejrer sit jubilæum med fest både fredag og lørdag. Fredag spiller tyske Phon. O og Shed samt Lasse Buhl på mainfloor, og lørdag er det tyske Lawrence, amerikanske John Roberts og danske Resoe i klubbens største rum. Der er også fuld sving i den røde kælder Red Box begge aftener (tjek det fulde lineup lige her), og cocktailbaren White Box hælder muntre drinks på gæsterne fra kl. 21 (og har bl.a. Kasper Bjørke og Sexy Lazer (som hedder The Mansisters, når de spiller sammen) bag pulten).

Hvad: Culture Box fejrer ni-års fødselsdag
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Fredag og lørdag fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Pigeglad klub er tilbage
Den pigeglade klub Superhoe, som indtager Jolene i Kødbyen den anden fredag i hver måned, er tilbage i sin sjette udgave med det faste hold bag pulten: JKamata, Klaus Boss, Tim Driver og Inspekta Skratch. Den står på house, garage, miamibass og ghettotech, hvilket selvfølgelig betyder, at flyers og promomateriale drypper af guld-bling og bare baller, men stemningen på dansegulvet er langtfra forceret: det er glade smil og venlighed fra dørkarm til dørkarm, og fyrene bag pulten er musikentusiaster, der ved, hvad de laver. Nogle af dem er sågar begyndt at gå til dans. Nurh.

Hvad: Superhoe #6
Hvor: Jolene, Flæsketorvet 81-85, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 10. januar fra kl. 22.30
Hvordan: Facebook-link


Darkwave-fest i Valby
Hvis man synes, Chainsaw Eaters er et fantastisk bandnavn, og at lyden af Depeche Mode og The Cure kombineret og drysset godt til med dystopisk noia fra film som Blade Runner og Terminator lyder som en ret god musikalsk idé, så bør man troppe op på UnderWerket i Valby lørdag, hvor Totentanz indbyder til koncert og musikfest med de mørkere synth- og postpunkgenrer i fokus. Den tyske darkwave-duo Monowelt går på kl. 22, Ras Bolding fra Odense spiller kl. 23, og når klokken slår midnat, er det tid til Chainsaw Eaters (dansk duo med rødder i hhv. Sønderborg og København). Dj Noire spiller postpunk, cold wave og lignende dysterheder imellem koncerterne.

Hvad: Totentanz præsenterer Monowelt
Hvor: UnderWerket, Valgårdsvej 2, kld, Valby
Hvornår: Lørdag kl. 21 til 05
Hvordan: Facebook-link


Få et kærlighedsboost
"Elektronisk Kærligheds-Generator". Ja, hvem har ikke brug for sådan en her i deprimerede januar? Det er navnet på en lørdagsfest, som knuste hjerter og kærlighedshungrende krisetilfælde burde summe afsted til som hypnotiserede dansemøl, alene fordi navnet er så optur. Det foregår på Christianias Børneteater og koster sølle 30 kr. Bag dj-pulten står Mäuse Gerät, Andreas Elektrick og ElectronicAL (som man måske kender som Al Lindrum (eller Miss Piggy, hvis vi går længere tilbage (og ja, alle de dj-navneskift kan jo være ret forvirrende, hvis man ikke lige følger med til daglig, men ElectronicAL er nu ret sjovt))). Og de er helt sikkert i krammehumør.

Hvad: Elektronisk Kærligheds-Generator
Hvor: Christianias Børneteater, Christiania
Hvornår: Lørdag kl. 23.59 til 05
Hvordan: Facebook-link


Bliver det på Natbar, du så hende først?
Lørdag er også tiden for årets første Natbar, som byder på en live-optræden fra Kill J. Et navn, folkene bag Natbar kalder en stjerne i svøb, som man skal skynde sig at gribe chancen for at opleve tæt på, inden hun eksploderer på "meget større scener". Og folkene bag Natbar har en vis sans for den slags, så afsted, hvis du godt kan lide at fange den slags ting, før alle andre opdager dem og de ryger på Ugens Uundgåelige på P3. Theodor Clausen fra Sound of Copenhagen varmer op, og efter koncerten er der dj-sæt fra Unkwon. Og så er det som altid gratis.

Hvad: Natbar præsenterer Kill J
Hvor: Bremen, Nyropsgade 39-41, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA