x

Kira giver ekstrakoncert

Kira giver ekstrakoncert

Kira Skov, der i over et årti har beriget danskerne med både rock, jazz og folk-orienterede sange og en intens stemme, annoncerede i efteråret en forårsturné, der bringer hende forbi ni byer. Koncerten i København i Koncerthusets Studie 2 den 16. marts er nu udsolgt, og Kira giver derfor en ekstrakoncert samme sted den 13. marts.

Turnéen kommer i kølvandet på udgivelsen af Kiras tredje soloalbum "When We Were Gentle," der har fået en yderst pæn modtagelse. GAFFAs anmelder Ivan Rod kvitterede med fem ud af seks stjerner og skrev:

"Det nye album er, som de to forrige, af mørkt, melankolsk, dragende tilsnit. Skabt med afsæt i noget, der umiskendeligt minder om kunstnerisk kompromisløshed og autenticitet. Igen-igen aner man, at Kira Skov står i gæld til store singer-songwritere som PJ Harvey og Nick Cave. Denne anmelder kommer f.eks. konstant til at tænke på Nick Caves to fremragende album, "The Boatman's Call" og "No More Shall We Part," når "When We Were Gentle spiller."

Kira Skov er blevet nomineret til en Steppeulv i fire kategorier, for Årets Album, Årets Vokalist, Årets Komponist, samt Årets Producer (John Parish), og flere medier har i deres årskavalkader nævnt "When We Were Gentle" som en af årets bedste danske udgivelser.

I november var Kira Skov for første gang på landevejen med holdet fra pladen: Nicolai Munch-Hansen (bas), Oliver Hoiness (guitar), Simon Toldam (keyboards og Knut Finnsrod (trommer). Ved 11 koncerter fik publikum for første gang serveret liveversioner af de nye sange, suppleret med sange fra sangerindens bagkatalog. Alle i nye fortolkninger af netop det orkester, som sammen med sangerinden står bag "When We Were Gentle."

Pladen bliver i løbet af vinteren udgivet i en række europæiske lande, blandt andet Tyskland og Polen, hvor Kira tidligere har turneret, og hvor hun vender tilbage til i løbet af 2014. Også i Japan og Asien, hvor hendes udgivelser har gjort positive indtryk, vil "When We Were Gentle" blive udgivet kort efter jul. Albummet er tilgængeligt på cd, vinyl og download.

GAFFAs anmelder Kristian Pedersen tildelte koncerten i Studenterhuset i Aalborg fem stjerner og konkluderede: "Med sin mørke, kølige og autentiske dramatik flytter Kira Skov fornemt et flot og helstøbt album ud til et livepublikum og understreger sin unikke position i vores danske musikkatalog."

GAFFA lavede for nylig et længere interview med Kira Skov, og det kan du læse her.

Se koncertdatoer her og find billetter via GAFFA Live:

Onsdag d. 5. marts, Realen, Fanø 

Torsdag d. 6. marts, Sønderborghus, Sønderborg 

Fredag d. 7. marts, Vejle Musikteater, Vejle

Lørdag d. 8. marts, Det Bruunske Pakhus, Fredericia

Torsdag d. 13. marts, Koncerthuset, Studie 2, København

Fredag d. 14. marts, Tobaksgaarden, Assens

Lørdag d. 15. marts, Fermaten, Herning - Frokostkoncert

Lørdag d. 15. marts, Stars, Vordingborg

Søndag d. 16. marts, Koncerthuset, Studie 2, København (udsolgt)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA