x

Linkoban på glatis til Frost Festival

Linkoban på glatis til Frost Festival

Der er lagt op til en forfriskende kur mod weekendens stædige tømmermænd, en romantisk udflugt med kæresten eller luftning af ungerne, når Frost Festival igen i år byder på gratisarrangementet Frost on Ice søndag den 23. februar. 

Sidste år spillede WhoMadeWho op til skøjte-disko på Toftgård Plads i Valby, og i år er det højenergiske Linkoban (billedet), der samme sted lægger sin eksplosive blanding af urban, rap og grime til skøjternes rislen mod isen. Der er lagt op til, at det skøjteglade publikum kan få presset pulsen helt op i det røde felt, så det er bare om at spænde støvlerne godt fast til fødderne. Samtidig vil arkitekterne fra Open Air Neighborhood udnytte den kommende februarkulde og præsentere forskellige bud på, hvordan byrummet kan iscenesættes og interagere med publikum.

Musikalske overraskelser til SMK Fridays

Også Statens Museum for Kunst lægger i anledning af Frost rum til musikalske overraskelser fredag den 7. februar. Det sker i form af tre pop up-koncerter med Frost-aktuelle bands. Surprisekoncerterne vil foregå hemmelige steder i museets gigantiske samling. Som det eneste band er den barokke folk-gruppe Spillemændene blevet offentliggjort, mens man må møde op på dagen for at få afsløret de to øvrige bands.

Spillemændene udgav sidste år albummet "Nationalsange", som høstede fire stjerner af GAFFAs Espen Strunk med ordene: "Et besynderligt og begavet bekendtskab." Mens de tre bands spiller flere gange samme aften, hvilket giver rig mulighed for at få dem alle at høre, byder aftenen også på fredagsbar, film, art talk, street food og et ganske særligt dj-sæt leveret af kunstneren Alexander Tovborg. Derudover er der premiere på et nyerhvervet videoværk af performancekunstneren Marina Abramovic, som bekendt fik Lady Gaga til at smide kludene i et lignende værk i august sidst år.

Toner og lyrik fra et hotelværelse

Under titlen "Songs from a Hotel Suite" spiller den genrebrydende trio Eggs Laid By Tigers torsdag den 6. februar en hyldest til den afdøde engelske digter Dylan Thomas på Hotel Kong Arthur. I løbet af aftenen vil der blive spillet tre intimkoncerter i en af hotellets suiter, mens der vil være fri adgang og underholdning med digter Morten Søkilde samt Simon Toldam Trio og dj-kollektivet Copenhagen Hot Club i hotellets foyer. 

Dylan Thomas, som blev kendt i tiden omkring 2. Verdenskrig for sine dramatiske og højstemte digte om eksistentiel fortvivlelse, døde i New York på det legendariske Chelsea hotel i 1953. Hotellet er senere gået over i den gængse rockmytologi og har gennem tiden lagt værelser til adskillige musikere og kunstnere, blandt andet Janis Joplin, Kris Kristoffersen, Charles Bukowski, Sid Vicious, og Leonard Cohen - hvis anden plade "Songs From a Room" det nuværende arrangements titel må siges at være inspireret af. 

Læs mere på frostfestival.dk

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA