x

Kashmir klar med supportbands

Kashmir klar med supportbands

Når Kashmir besøger de danske spillesteder over februar måned, er der tale om en slags tvedelt turné. På det første stræk af turnéen åbner The White Album (billedet) ballet for de hærdede veteraner, mens æren på næste stræk tilfalder Indians. Der er således tale om en solid support af både hjerteskærende melodier og drømmepop til Kashmirs modne lydunivers.

The White Album har netop været i studiet med Kashmir-trommeslager Asger Techau og færdiggjort deres debutalbum, der er sat til at udkomme senere i år. Trioen beskriver sig selv som: "Tre danske mænd med store hjerter, store skæg og store maver, som spiller alternativ folk-musik med et strejf af nordisk melankoli." Selvom den beskrivelse ikke just forekommer selvhøjtidelig, er der imidlertid højt til loftet i bandets gribende musik, hvor komplicerede akustiske guitarmelodier nænsomt viger pladsen for fyldige a cappella vokalstykker.  

Indians er en af dansk musiks større succeser i nyere tid. På baggrund af massiv YouTube-omtale blev den ene mand bag Indians, Søren Løkke Juul, signet på det prestigefyldte engelske pladeselskab 4AD - som også er hjem for blandt andet Bon Iver, The National og danske Efterklang. Debutalbummet "Somewhere Else" udkom i starten af 2013 til flotte anmeldelser i såvel ind- og udland. I GAFFAs seks stjerners anmeldelse skrev Pelle Sonne Lohmann: "Der er noget ejendommeligt og umanerligt smukt over Indians' drømmende elektroniske eksperimenter."

Fang Kashmir og support på turné her:

KASHMIR
+ THE WHITE ALBUM
30.1. - Gimle Roskilde
31.1. - Ringsted Kultur- og Kongrescenter
1.2. - Kulturværftet, Helsingør
6.2. - Gjethuset, Frederiksværk
7.2. - Posten, Odense
8.2. - Borgerforeningen, Svendborg

KASHMIR
+ INDIANS
13.2. - Voxhall, Aarhus (udsolgt)
14.2. - Vejle Musikteater
15.2. - Sønderborghus
20.2. - Nordkraft, Aalborg
21.2. - Fermaten, Herning
22.2. - Tobakken, Esbjerg
28.2. - Stars, Vordingborg (udsolgt)

Find billetter til koncerterne via GAFFA Live.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA