x

BBC: Sam Smith bliver stor i 2014

BBC: Sam Smith bliver stor i 2014

Her ved årets begyndelse er alskens medier verden over fulde af lister med nye musiknavne, som de spår et gennembrud i 2014. Også GAFFA, hvis bud du kan læse i den kommende weekend.

Den hæderkronede britiske mediegigant BBC har også kigget i krystalkuglen. BBC lavede allerede i slutningen af 2013 listen "Sound of 2014" med 15 kunstnere, som de forudsagde succes for i 2014.

Senere skar BBC listen ned til fem kunstnere, som troede særligt på, og nu har de fundet én kunstner, som får titlen som det musiknavn, BBC tror allermest på i 2014. Æren tilfalder den 21-årige engelske sanger og sangskriver Sam Smith.

Sam Smith gjorde sig første gang bemærket i 2012, hvor han sang på Disclosures hit "Latch", og han fik igen et hit året efter, hvor han medvirkede på Naughty Boys kæmpehit "La La La". Sidste år udgav han også en ep som solist og singlen "Lay Me Down", og næste måned udsender han singlen "Money On My Mind". Hans debutalbum, "In The Lonely Hour", udkommer 26. maj.

Sam Smith er kåret af et panel af 170 britisk baserede musikanmeldere, dj's og bloggere. Tidligere vindere af titlen "Sound of..." tæller kunstnere som Adele, Ellie Goulding, Jessie J og sidste års vindere Haim, der alle har fået massiv succes efter at have modtaget titlen.

BBC Radio Ones musikchef George Ergatoudis udtaler: "Sam Smith er velsignet med en distinkt, honningsød stemme, som mætter hans tekster med ægte følelser og sjæl. Folk er på jagt efter autentiske kunstnere med ægte talent, og Sam Smith mere end udfylder det ønske. Han kommer til at nyde enorm succes i år."

Sam Smith er også netop offentliggjort som nomineret til prisen Critics' Choice til Brit Awards, som uddeles 19. februar i 02 Arena.

Ikke alle er dog begejstrede for Sam Smith. Således skriver The Telegraphs anmelder Neil McCormick, at valget af Sam Smith er "en joke", både fordi Smith er musikalsk uoriginal, og fordi han allerede er så kendt og etableret, at spådommen bliver en selvopfyldende profeti. Læs hans kritiske indlæg her.

De øvrige fire finalister til BBC-titlen var som følger:

Nummer 2: Ella Eyre

Nummer 3: Banks

Nummer 4: Sampha

Nummer 5: George Ezra

Se Sam Smith fremføre "Lay Me Down" og giv gerne dit bud i kommentarfeltet. Er han en stjerne eller en joke?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA