x

Sumie – Tiden er moden for Little Dragon-søster

Sumie – Tiden er moden for Little Dragon-søster

Det kræver en del mod at turde skifte vognbane her i livet og give sig i kast med noget nyt. Det har Sumie gjort. Vejen fra et helt almindeligt job til at satse på sin egen musik har været lang. Men for nogle år siden samlede hun guitaren op, lærte sig at spille, satte musik til sine tekster og lagde dem ud på nettet.

– Vi lever kun en gang. I hvert fald så vidt vi ved. Så man er nødt til at prøve de ting af, man gerne vil, siger hun over en kop kaffe på Rosenkaféet i Göteborgs Trädgårdsförening.

Dans, sang og poesi

Musikken har altid været der, og lillesøsteren Yukimi spiller i Little Dragon. Sumie arbejdede som sanger for andre, og hun har danset og skrevet digte , men det er først i de senere år, hun besluttede at bruge mere tid på sin egen musik.

– Albummet blev indspillet for et par år siden, men det er først nu, det lyder præcis, som jeg vil have det til. Der har været et par ture med forskellige produktioner , men nu er vi tilbage, hvor jeg startede. Det er akustisk og nærværende. Ligesom jeg ville have det til at lyde.

Men allerede før albummet blev indspillet, har hendes kreationer fået deres eget liv online. Sumie har arbejdet en del for at sprede dem, men de er gået deres egne veje.

– Der var en booker i Schweiz, der hørte mig og ville have mig til at spille en turné. Så det gjorde jeg. Det er en speciel og personlig oplevelse at stå foran et publikum med sine egne sange.

Hun blev opdaget af London-pladeselskabet Bella Union, og den selvbetitlede debut udkom midt i decembermørket.

– Det er en "blå" plade. Jeg vil beskrive den som ret trist. Den er næsten sort, hvis man kombinerer tekst og musik. Men jeg er tilfreds med, hvordan den lyder.

Klar til at blive anmeldt

Hun har fået at vide, at hun ikke skal læse anmeldelser, når de kommer, men hun ved ikke, om hun kan lade være. Og hun tror, hun er moden nok til at tage imod, hvad der bliver skrevet. Uanset hvad der sker, ved hun i hvert fald, at hun har to store fans derhjemme, der allerede kender alle hendes sange udenad.

- Jeg tror, ​​mine børn allerede er lidt trætte af sangene, siger Sumie med et grin.

Hendes kalender ser lidt anderledes ud nu end for seks måneder siden. Musikken er blevet en del af hendes hverdag og arbejde. Nu venter albumanmeldelserne, koncerter og en masse tid sammen med børnene.

– Jeg vil stå med begge ben på jorden og se, hvad der sker.

Hvem? Sandra Sumie Nagano er 39 og bor i Göteborg med sine to børn. Hun har en musikalsk lillesøster, Yukimi Nagano, der synger i Little Dragon.

Hvad? Det er et subtilt og akustisk album.

– Jeg begyndte at indspille demoer i mit hus tilbage i 2007, men resultatet var ikke, som det lød i mit hoved. Men det gør det nu.

Hvor? Albummet blev indspillet i Nils Frahms atelier i Berlin.

Se musikvideoen til Sumies "Show Talked Windows":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA