x

U2 vinder Golden Globe

U2 vinder Golden Globe

Nogle gange skal en idé modnes, før den kan blive til en rigtig sang, og skal man tro guitarist The Edge, har det taget U2 små 35 år at blive klar til at skrive sangen "Ordinary Love". Sangen er ikke bare gruppens første single i tre år, den er også deres bidrag til "Mandela - Long Walk to Freedom" om det nyligt afdøde sydafrikanske ikon Nelson Mandela. I går kunne U2 så tage en Golden Globe fra den 71. cermoni med hjem for sangen i kategorien "Best Song". 

"Denne sang er meget personlig for os", sagde forsanger Bono fra podiet. "Denne mand vendte vores liv op og ned. Han afviste had, fordi han mente, at kærlighed var en bedre løsning." U2's forhold til Nelson Mandela strækker sig helt tilbage til gruppens opstart i 70'ernes Dublin, hvor gruppen spillede koncerter imod apartheid. Senere fulgte et varmt venskab med Mandela, så det virkede selvindlysende, da gruppen blev foreslået at bidrage med en sang til den kommende film baseret på den tidligere sydafrikanske præsidents egen selvbiografi. 

U2 var oppe mod blandt andre Coldplay, som måtte se sig slået af veteranerne. Omvendt var det i kategorien for orkestermusik, hvor det forholdsvis nye navn Alex Ebert (kendt fra for eksempel Edward Sharpe and the Magnetic Zeros) slog prominente komponister som Hans Zimmer og John Williams med sin musik til Robert Redford-filmen "All is Lost". 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA