x

Nyd snevejret med smuk Snowbird-video

Nyd snevejret med smuk Snowbird-video

I skrivende stund falder spredt sne over en del af Danmark for første gang i år. I den anledning viser GAFFA denne smukke animerede video med den amerikansk-engelske duo Snowbird alias sangerinde Stephanie Dosen og multiinstrumentalist Simon Raymonde. Videoen er lavet til gruppens debutsingle "Porcelain", en forløber for duoens første album "Moon", der er på gaden 26. januar.

Indie-fans vil nikke genkendende til Simon Raymonde, der i perioden 1984-1997 var bassist med mere i den nu hedengangne skotsk-engelske trio Cocteau Twins, der også bestod af sangerinde Elizabeth Fraser og guitarist med mere Robin Guthrie. Raymonde kom med i bandet inden indspilningerne af deres tredje og meget roste album "Treasure" og fortsatte som medlem af gruppen til dens opløsning i 1997.

Læs GAFFAs store portrætartikel om Cocteau Twins med masser af musikeksempler

Herefter stiftede Raymonde og Robin Guthrie pladeselskabet Bella Union, som siden har fået pæn succes med navne som The Czars (med den senere solist John Grant i front), Explosions In The Sky, Midlake, Beach House, Fleet Foxes og danske The Kissaway Trail, Our Broken Garden, Chimes & Bells og Treefight For Sunlight. Guthrie trak sig ud af Bella Unions daglige drift i 2000 for at fokusere på en solokarriere, mens Raymonde blev ved roret.

Raymonde har dog også arbejdet som producer for blandt andre The Czars, James Yorkston og amerikanske Stephanie Dosen på hendes andet album, "A Lily for the Spectre" fra 2007. Samarbejdet ledte til dannelsen af duoen Snowbird i 2010, og de er som nævnt snart klar med deres debutalbum. Et album, der både musikalsk og vokalmæssigt ligger i klar forlængelse af Cocteau Twins med en æterisk kvindevokal i front for melankolske sange.

På albummet medvirker blandt andre to Radiohead-medlemmer, trommeslager Phil Selway og guitarist Ed O'Brien, guitarist og sanger Eric Pulido og trommeslager McKenzie Smith (begge Midlake) samt guitarist Paul Gregory (Lanterns On The Lake) og Jonathan Wilson, også på guitar. Navne, som bortset fra Radiohead alle er tilknyttet Bella Union.

Se den smukke og snefyldte musikvideo til "Porcelain". Videoen er skabt af Matt Yarrington og Sarah Winters.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA