x

GAFFA dækker EuroSonic Noorderslag Festival

GAFFA dækker EuroSonic Noorderslag Festival

EuroSonic Noorderslag Festival i Holland har siden starten i 1996 udviklet sig til at være den største og vigtigste musikbranchefestival for livemusik i Europa. Her mødes hvert år tusindvis af professionelle musikfolk fra især koncertbureauer, spillesteder og festivaler for at netværke, deltage i paneldebatter, seminarer, konferencer, uddele musikpriser - og ikke mindst tage til nogle af de utallige showcasekoncerter, som foregår på over 30 forskellige spillesteder og klubber i hele byen. 

Programmet består næsten udelukkende af nye up-coming musiknavne, og formålet for den deltagende musikbranche er først og fremmest at spotte morgendagens musikalske stjerner og forhåbentlig få nogle koncertaftaler i stand. I år byder programmet på næsten 300 forskellige artister inden for for alle slags tænkelige musikgenrer, og niveauet er som altid højt.

Da festivalen koncentrer sig om nye talenter, finder man ikke nogle deciderede headlinere i det omfattende program. Men lidt mere kendte kræfter som Wild Beasts, Jenny Wilson, The Strypes, Mariam The Beliver og Asgeir har da også sneget sig med. Danmark er også godt repræsenteret med både Baby In Vain (billedet), MØ, The Wands, Den Sorte Skole, Linkoban, Lower, Tomas Barfod, Shiny Darkly og Reverend Shine Snake Oil Co. 

Festivalen er kendt for at være et særdeles godt springbræt til at kickstarte en musikalsk karriere. Tidligere har navne som Lykke Li, James Blake, The Libertines og Jake Bugg fået lidt af et gennembrud efter deres optrædender på Eurosonic Noorderslag – og det samme har været tilfældes for både Saybia, Tim Christensen og The Raveonettes. Muligheden for at slå bredt igennem internationalt for årets danske bands er altså i høj grad til stede.

EuroSonic Noorderslag er som altid bragende udsolgt, men følg med på GAFFA.dk de næste dage, hvor vi bringer reportager fra festivalen.

Læs mere om EuroSonic Noorderslag på festivalens hjemmeside.

Vi bringer også videoer fra festivalen i samarbejde med EuroSonic Noorderslag. Nedenfor kan du se et interview med engelske Wild Beasts, der her fortæller, hvorfor de føler sig som et europæisk band: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA