x

Ronny Jordan er død

Ronny Jordan er død

Nogle ihukommer måske at have hørt Miles Davis' klassiske "So What" fra albummet "Kind of Blue" i en mere pågående udgave, med en blød, virtuos jazzguitar, der skubber det legendariske tema fremad til et moderne hiphop-beat. Manden bag den nævnte kopiudgave er den nu desværre afdøde engelske jazzguitarist Ronny Jordan. Han blev 51 år gammel, og årsagen til hans for tidlige død er endnu ikke kendt, skriver Billboard.

Ronny Jordan blev kendt i starten af 90'erne, hvor han gjorde sig gældende i acid jazz-bevægelsen. Det er en moderne udgave af jazzen, som blander elementer fra funk, disko, r&b, soul og hiphop. Jordan selv beskrev sin musik som "urban jazz". Han nåede at udgive otte album siden sin debut i 1992, hvoraf hans album "A Brighter Day" udgivet i 2000 blev nomineret til en Grammy. 

Siden debuten "The Antidote" har Jordan været en fast bestanddel af forskellige Billboard-hitlister. Han fik fornyet popularitet i 2000, da skuespillerinden Allison Janney i et afsnit af den amerikanske tv-serie "The West Wing" lip-syncede til hans sang "The Jackal" fra 1993. Sangen er måske meget sigende for Jordans lyd, og du kan høre den ved at trykke på videoen i bunden af denne artikel. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA