x

Tim Christensen debuterer som radiovært

Tim Christensen debuterer som radiovært

Nu får de danske musiknørder deres helt eget radioprogram. Det sker, når "Tims Top 3" for første gang bliver sendt på P6 Beat i slutningen af januar. Radioværten er ingen andre end selveste Tim Christensen, og han mere end glæder sig til at komme i gang. "Det er et program for os passionerede musikelskere, der har taget stilling til musik. Jeg er jo en stor musikelsker med en masse på hjerte, og det håber jeg vil sive ud i æteren", siger han til GAFFA.

"Jeg glæder mig til, at der opstår noget helt særligt i samspillet mellem mig og andre passionerede musikelskere. Jeg spiller boldene op – og så er det op til lytterne at gribe dem", fortsætter Tim Christensen. Hver uge er lytterne nemlig med til at bestemme, hvem der skal på "Tims Top 3" inden for et emne. Det kan være for eksempel "bedste koncertoplevelser", "mest ønskede band-reunions" eller "bedste albums fra 90'erne". Christensen præsenterer sin personlige top tre og forholder sig så til lytternes. Deres mening bliver hjørnestenen i programmet, og de vil få mulighed for at involvere sig i diskussioner og sammenligninger på Facebook.  

Da vi snakker med Tim Christensen, spørger vi, om vi kan forvente mere guitarrock i radioen, flere guitarsoloer, hvortil svaret er meget mundret. "Er du sindssyg? Ja, ja, ja, ja, masser!", udbryder Christensen og uddyber, at valget af ugens emne naturligt kan spore musikken ind på sange og genrer, som man ikke hører så meget i radioen mere, og det inkluderer også den forjættede guitarsolo. Men det kan også gå i en helt anden retning. Tim Christensen forestiller sig for eksempel, at bliver emnet året 1974, hans fødeår, kunne det jo sagtens være navne som Stevie Wonder eller Bill Withers, der bliver bærende for programmet. 

For Tim Christensen er det at have et stort, bankende musikhjerte ensbetydende med et glødende engagement. "Noget af det herlige er jo at opleve, hvad andre mener om musik. Vi skal nok også blive rasende uenige. Men det er jo netop et tegn på, hvor meget musikken virkelig betyder for os mennesker," understreger Tim Christensen, "Når vi sammenligner lister, er det jo samtidig også en anbefaling."

Man skal dog ikke forlede sig til at tro, at Tim Christensen har trukket kablet på sin guitar ud, for selvom han nu springer ud som radiovært, holder han stadig den kreative kedel i kog. Han arbejder for tiden blandt andet på nye sange, og han har også planer om flere akustiske shows i det nye år.  

"Tims Top 3" har premiere den 26. januar klokken 12:00-14:00. Tim Christensen vil være bag mikrofonen hver søndag fra klokken 12:00-14:00.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA