x

Walter nomineret til Oscar

Walter nomineret til Oscar

De nominerede til årets Oscar-priser er netop blevet offentliggjort, og blandt de nominerede finder vi filminstruktøren Anders Walter (til højre på foto), der er nomineret i kategorien "Bedste kortfilm" for kortfilmen "Helium".

Anders Walter er også kendt som musikvideoinstruktør og har skabt en række musikvideoer for sin tvillingebror, sangeren og sangskriveren Rasmus Walter (til venstre på foto), og for dennes gamle band Grand Avenue.

GAFFA bragte i efteråret et stort interview med Anders Walter, der blandt andet fortalte følgende om sit samarbejde med broren:

– Jeg har altid elsket film og gik tidligt rundt med et kamera. Som tvillinger ved vi intuitivt, hvad der foregår i hovedet på hinanden, hvilket gør, at vi både kan forstå og sætte mål mod de samme ting, men også kan presse hinanden helt vildt ud i det ekstreme, som nok kan virke skræmmende for udenforstående. Der er ingen fløjlshandsker.

– I Grand Avenue-tiden arbejdede jeg meget med planlagte storyboards ned til de mindste detaljer, som jeg er vant til fra mit arbejde i øvrigt, men i takt med at Rasmus er blevet solist, har jeg smidt de store planer over bord og arbejder langt mere intuitivt og spontant i dag. Det hænger nok sammen med, at jeg som illustrator både er trænet i at tænke enkelt og stort på samme tid.

Læs hele det store interview i GAFFAs artikelsektion og se flere af Anders Walters musikvideoer.

Oscar-nomineringerne har i øvrigt flere danske bidrag. Thomas Vinterberg er nomineret i kategorien "Bedste Udenlandske Film" for "Jagten", mens den danskproducerede dokumentarfilm "The Act of Killing" er nomineret som "Bedste Dokumentarfilm".

I kategorien "Bedste Filmsang" er de nominerede U2's "Ordinary Love" – der i søndags vandt en Golden Globe i samme kategori – fra "Mandela: Long Road to Freedom", "Alone Not Yet Alone" af Bruce Boughton og Dennis Spiegel, sunget af Joni Eareckson Tada fra filmen "Alone Not Yet Alone", "Happy" af og med Pharrell Williams fra "Despicable Me 2", "Let it Go" af Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez med Idina Menzel fra Disney-filmen "Frozen" og "The Moon Song" af Karen O og Spike Jonze og sunget af Karen O fra Spike Jonzes film "Her".

I kategorien "Bedste Filmmusik" er de nominerede John Williams' musik til "The Book Thief", Steve Prices musik til "Gravity", William Butler (fra Arcade Fire) og Owen Palletts musik til "Her", Alexandre Desplats musik til "Philomena" og Thomas Newmans musik til "Saving Mr. Banks".

Vinderne bliver offentliggjort 2. marts.

Se en trailer for Anders Walters kortfilm "Helium":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA