x

Hjælp til Jazzhus Montmartre

Hjælp til Jazzhus Montmartre

Måske der stadig er håb for lukningstruede Jazzhus Montmartre i København. Før jul måtte klubben afskedige alle medarbejdere med virkning fra februar. I slutningen af januar udløber Montmartres lejemål nemlig i de oprindelige lokaler i Store Regnegade, og klubben mangler akut 1,6 millioner for ikke at skulle dreje nøglen om. Indtil videre har de fem partier, der indgik budgetforlig i september 2013, ikke kunnet nå frem til enighed om at hjælpe Montmartre med en million kroner i støtte fra kommunens budget. 

Det Radikale Venstre har i første omgang været tøvende med at bevillige én million kroner og har i stedet bevilliget en halv million kroner, som skulle kunne holde frem til marts. Montmartre har imidlertid brug for den kommunale bevilling på én million kroner for at kunne få adgang til de resterende 600.000 fra fondsmidler til at holde stedet kørende. Hvis ikke det lykkes, må det legendariske spillested lukke igen efter at have genåbnet i 2010.

Men nu skulle der være lys forude, da De Radikale Venstres gruppeleder i København, Anna Mee Allerslev, har aftalt med klubbens ledelse at mødes i morgen for at finde en løsning. "Hvis det viser sig efter mødet, at vores model betyder, at de lukker og slukker, så er det ikke sådan, at vi ikke er til at tale med på grund af et princip. Vi forsøger bare at værne om borgernes penge og bevilge så lidt som muligt uden for den ordinære proces", siger hun til Politiken.

Montmartre åbnede i 1954 og blev omdrejningspunktet i 60'ernes københavnske jazzscene. Klubben blev besøgt af en lang række af de største navne i jazzverdenen. Man kan nævne i flæng for eksempel Stan Getz, Dexter Gordon, Ben Webster, Sonny Rollins, Herbie Hancock og mange andre.       


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA