x

Christiania inviterer til Patti Smith-aften

Christiania inviterer til Patti Smith-aften

Patti Smith har, siden hun debuterede med albummet "Horses" i 1975, inspireret generationer af rockmusikere. Igennem det efterhånden 30 år gamle samarbejde med sit legendariske band, har hun skabt en dybt personlig lydpalet og et tekstunivers, der er gennemsyret af nerve og integritet.

På samme måde har Patti Smith heller aldrig været bange for at gøre sig til talsmand for de sager, hun brænder for. Demokratiet har altid stået højt på agendaen, og således spindes den røde tråd gennem hendes ni studiealbums over en ukuelig stræben efter menneskeligt ligeværd og troen på forandring.

Hvad sker der så, når selvsamme rockikon fortolkes af 13 danske sangerinder, og en enkelt amerikansk?

Det vil du få svar på, hvis du møder op til arrangementet People Have The Power – en Patti Smith aften i Den Grå Hal torsdag den 28. september hvor navne som Kira Skov, Sharin Foo, Signe Høirup Wille-Jørgensen og Alberte Winding m.fl. fortolker Patti Smith-sange akkompagneret af et husorkester, der blandt andre tæller kapelmester Søren Kjærgaard og eks-Gasolin-bassisten Willi Jønsson. Koncerten vil i ægte Patti Smith-ånd desuden rumme indslag af digtoplæsninger og special guest-surprises.

Billetter kan købes via BilletNet, samt ved indgangen til 100 kr. Dørene åbnes klokken 20:00.

Solister: Alberte Winding, Aud Wilken, Naja Koppel, IdaAida, Ida Klemann (Bifrost), Kira Skov (Kira & The Kindred Spirits), Maria Køhnke, Maria Laurette Friis (Tys Tys), Marie Fisker, Mathilde Bondo, Sharin Foo (The Raveonettes), Signe Høirup Wille-Jørgensen (Jomi Massage, Speaker Bite Me), Solveig Sandnes og Nicole Atkins (US).

Husorkesteret består af Søren Kjærgaard: pianist og kapelmester, Rune Funch: guitar, Gustav Ljunggren: guitar. Willi Jønsson: bas, og Mette Mathiesen: trommer.

Værten for People Have The Power er foreningen Forny Christiania, der har åbnet Den Grå Hal i 100 dage for kulturelle begivenheder, med det erklærede mål at inspirere til Christianias fornyelse. Som sagt så gjort.

"Valget af Patti Smith som omdrejningspunkt for koncerten er derfor ikke tilfældigt. Det begrunder sig blandt andet i at hun med sin kunstneriske integritet og sit utrættelige politiske engagement har et perspektiv, der rækker langt ud over det private. At hun ikke er bange for at gøre sig til talsmand for politiske sager og af samme grund efterhånden er blevet en kendt aktør i forskellige debat-sammenhænge som demokrati, globalisering, menneskerettigheder, integrationspolitik, kønspolitik, med videre", skriver arrangørerne.

På samme måde mener initiativtagerne til People Have The Power, at det er på tide, at Christiania genvinder sin status som aktør i den kollektive debat.

"Alt for længe har debatten på og om Christiania været begrænset til at handle om ”egen overlevelse”, når den i stedet kunne handle om emner med relevans for os alle i en verden fuld af ulighed og konflikt", tilføjer arrangørerne i pressemeddelelsen.

Således er det håbet, at denne aften kan huske christianitter og københavnere (med flere) på, at Christiania har en stemme – også i ”verden udenfor”.

Koncerten bliver -- con amore & vederlagsfrit -- optaget af Tore Johansson (producer: Cardigans, Franz Ferdinand, m.fl.), med henblik på en senere cd-udgivelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA