x

Tidligere Toto-sanger død

Tidligere Toto-sanger død

Da Toto i 1984 udgav albummet "Isolation", havde de lige fået en ny forsanger efter den nu fyrede Bobby Kimball. Manden, som i stedet trådte op til mikrofonen var Dennis "Fergie" Frederiksen. I offentlighedens øjne kunne han måske godt ligne et ubeskrevet blad, men den 33-årige sanger var allerede da en veteran på den amerikanske softrock-scene. Frederiksen medvirkede kun på det ene Toto-album, før han blev skiftet ud igen, men han beholdt en klar forbindelse til gruppen og optrådte i 2007 igen med dem. Lørdag afgik Fergie Frederiksen så ved døden efter fire års sygdom. 

Fergie Frederiksen startede sin karriere i det progressive rockband Trillion, som han udgav én plade med, før han forlod gruppen og fokuserede på at skrive sange til soundtracks. Det var i kraft af dette arbejde, at han blev et kendt navn som sessionmusiker på softrock-scenen. Han bidrog gennem sin karriere til adskillige albums og hits. Han sang for eksempel kor på den legendariske "Eye of the Tiger" af Survivor, som for alvor blev et verdensomspændende hit, da den blev brugt i Sylvester Stallones film "Rocky III".

I 1982 blev han forsanger for det amerikanske pop-rock-orkester Le Roux og bidrog med sangen "Carrie's Gone", som han skrev kort efter at have slået op med sin daværende kæreste, Carrie. Den blev en af gruppens mest kendte hits. Bandet blev droppet af pladeselskabet RCA allerede i 1984. 

Det var gennem vennen og trommeslageren i Toto, Jeff Porcaro, at Frederiksen kom i betragtning som ny sanger for Toto. Han beskrev senere oplevelsen som sit livs musikalske højdepunkt. Efter sin exit i 1985 blev han uvenner med Toto, fordi han begyndte at optræde med deres musik til sine solokoncerter. Stridsøksen blev først begravet i 2007.

I slutningen af 80'erne trak Frederiksen stikket ud på musikkarrieren og åbnede i stedet en restaurant med sin far. Han vendte dog tilbage til musikken i midten af 90'erne, hvor han udgav en række album, som blev gæstet af blandt andet Journeys Neil Schon på guitar. Hans sidste udspil er "Any Given Moment" fra sidste år.    


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA