x

Kidd byder velkommen til Kiddæssancen

Kidd byder velkommen til Kiddæssancen

Kidd har ikke lavet penge, nej, han har lavet nyt album. Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at Danmark har hørt til rapperen, der for alvor brød igennem i 2011 med hittet "Ik' lavet penge", og som efterfølgende endte med at fylde godt i medielandskabet det år både som debattør og provokatør, før han overraskende meldte ud i januar 2012, at han indstillede sin musikkarriere. Det trak han dog senere tilbage, og nu har den tidligere så omtalte rapper via denfri.dk annonceret, at det nye album "Kiddæssancen" udkommer den 16. marts.

Historien om Nicholas Westwood Kidd må være den om en af dansk musiks mest eksplosive succeser i nyere tid - og samtidig også fortællingen om, hvordan for meget medieopmærksomhed kan knække viljen og lysten hos selv den mest ærgerrige sjæl. Det fremgår af dokumentaren "Kidd Life", hvor den unge rapper på ufattelig kort tid går fra nærmest ingenting til stor stjerne herhjemme, fra at samle pant til huslejen til at blive set som frontfiguren for en ny generation af danske rapmusikere. 

Det fik konsekvenser. Kidd proklamerede for rullende kamerer i 2012, at hele hans musikkarriere havde været en joke, hvis formål var at vise, hvor ukritiske mennesker egentlig er. Han afholdt derpå en Farvel-koncert i Lille Vega. Men helt farvel var det ikke. Kort tid senere udkom de to singler "16" og "Fetterlein" som optakt til dokumentarfilmen. Siden har der stort set været stille om rapperen, som kun har givet lyd fra sig i den brede offentlighed ved en koncert med Cheff Records i Store Vega.

Det tegner dog nu til, at Kidd er klar til at møde sit publikum igen. Medina har i den forgangne uge postet et Instagram-billede, der viser, at hun har været i studie med rapperen. Om samarbejdet dukker op på det nye album er endnu ikke blevet bekræftet, så det må vi vel vente til marts med at finde ud af.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA