x

Musikfilm Festivalen parat med årets program

Musikfilm Festivalen parat med årets program

Sidste år startede Musikfilm Festivalen, hvor den københavnske biograf Cinemateket inviterede indenfor til musikfilm på det store lærred. Festivalen ønsker at præsentere musikdokumentaren i de allerbedste rammer, biografen.

Arrangementet finder endnu engang sted i Cinematekets sale, og i år er festivalens program delt op i to dele: den ene del består af spritnye premierefilm, som aldrig før er vist i Danmark, og den anden giver et indblik i glemte film fra arkiverne samt regulære klassikere. 

Festivalen skydes i gang lørdag den 1. marts, hvor den færøske sanger og sangskriver Teitur spiller et akustisk sæt, inden det bliver muligt at opleve den interaktive film "Story Music", som handler om tilblivelsen af Teiturs seneneste udspil af samme navn.

Herefter vil der i løbet af festivalens ni dage være mulighed for blandt andet at se dokumentaren "The Road To God Knows Where", hvor filminstruktøren Uli M. Scüppel følger Nick Cave & The Bad Seeds (billedet) på turné i 1989 i en film, der giver et indblik i bandets opsigtvækkende turnéliv og Nick Caves rastløshed oven på et mangeårig heroinmisbrug. Et endnu mere spektakulært indblik i livet på som musiker fås i "As The Places Burns", hvor publikum inviteres med på metalbandet Lamb of Gods verdensturné, der stopper brat, da forsangeren Randy Blythe pludselig tilbageholdes i Tjekkiet. Han sigtes for uagtsomt manddrab på en fan under en koncert to år forinden. Dramaet er i gang.

Folkene bag arrangemenet fremhæver selv én dokumentar som et must-see ud over det sædvanlige. Dokumentaren "A Band Called Death" handler om bandet Death, der opfandt punken, uden nogle bemærkede det. Tre sorte brødre indspiller deres eneste album "...For the Whole World To See" i 1974, men kan ikke finde nogle til at udgive det, på grund af det opsigtsvækkende navn, som bandet bærer rundt på. Det hele går i glemmebogen, bandet går i opløsning, men i 2009 hører folkene bag pladeselskabet Drag City rygter om bandet, og albummet kommer for første gang ud til masserne. Indspilningen af det nyfundne album fandt sted, før punk-legenderne Ramones overhovedet havde lavet givet lyd fra sig. Protopunken er født, 40 år senere.

Musikfilm Festivalen foregår fra den 1. marts til den. 9 marts og byder på i alt 30 film, koncerter og fordrag samt en pladebørs lørsdag den 8, hvor der også vil være en rock- og popquiz med kritikeren Klaus Lynggård, som quizmaster.

Se spilleplaner og yderligere information på Cinematekets hjemmeside

Se en trailer for filmen "A Band Called Death":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA