x

Miley Cyrus spiller Unplugged

Miley Cyrus spiller Unplugged

For 21 år siden rullede "MTV Unplugged in New York" over skærmen med Nirvana. Det var en koncert, der kunne betragtes som grungebandets svanesang, og den var samtidig med til at cementere det ry, som Unplugged-programmet siden har haft som et kvalitetsstempel, hvor en given kunstner kan lade sin musik fremtone i mere nøgne rammer. Eric Clapton har gjort det, KISS havde en genforening der, Bruce Springsteen fik sved på panden, og i nyere tid har Florence + The Machine og Adele også prøvet kræfter med MTV's Unplugged. Nu slutter Miley Cyrus sig så til den prestigefulde liste.

Den 29. januar klokken 21 viser amerikansk MTV nemlig "Miley Cyrus: MTV Unplugged". Dermed får MTV også æren af den unge popstjernes første optræden siden hendes meget omtalte optrædener til prisuddelingerne Video Music Awards og European Music Awards sidste år. Det tegner til at blive en oplevelse ud over det sædvanlige, når sangerinden opfører sange fra sin seneste plade "Bangerz".

"Unplugged har lagt scene til nogle af de mest ikoniske live-præstationer nogensinde. Mileys vision for showet er noget, vi ikke tidligere har set, og jeg kan med sikkerhed sige, at det bliver en af de mest mindeværdige koncerter i Unplugged til dags dato", udtaler Amy Doyle fra MTV i en pressemeddelelse. 

Hvordan Cyrus' poppede dance- og hiphop-inspirerede univers gør sig gældende i de nye akustiske rammer, bliver spændende at høre. Man kan i hvert fald sige, at hun har en tung arv at løfte, men måske hendes sange kan overraske under de nye forhold. Om sidste udgivelse "Bangerz" endte GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzales således med at konkludere: "Mange vil sikkert forsøge, men Miley version 2.0 kan ikke helt afskrives som et substansløst og tomhjernet samlebåndsprodukt. Endnu." Måske vi stadig taler om "Miley Cyrus: MTV Unplugged" 20 år fra nu.

Miley Cyrus gæster Forum den 4.juni. Billetter kan købes via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA