x

Dad Rocks! på vej med toer

Dad Rocks! på vej med toer

Det er efterhånden tre år siden, at den islandskfødte aarhusianer Snævar Njáll Albertsson udgav sit debutalbum, "Mount Modern", under navnet Dad Rocks!. Nu er ventetiden imidlertid ovre, hvis du savner Dad Rocks!' blanding af folk og alternativ pop, for den 2. april udkommer det nye album "Year of the Flesh". Albummet er atter mixet af Addi 800, som har arbejdet sammen med blandt andet Blur, Steve Albini, William Orbit og Björk, og til indspilningen har Dad Rocks! inviteret over 50 samarbejdspartnere i studiet, herunder et pigekor og et helt brassband. 

Det er en tragisk historie, der danner baggrund for "Year of the Flesh", der tematisk kommer vidt omkring og udforsker forskellige aspekter af moderniteten, vores relation til de digitale realiteter i hverdagen, spiseforstyrrelser, ophavsret, mobning og meget mere. Albertsson fortæller: "Year of the Flesh blev skrevet i en periode, hvor et tæt familiemedlem var indlagt med anorexi. Albummet reflekterer over de tendenser, der er på spil i vores samfund, og forsøger at forholde sig til de indlejrede forventninger, som vi har til vores egen og hinandens kropslighed."

Debuten "Mount Modern" vakte international opmærksomhed, og på baggrund af den har Dad Rocks! blandt andet spillet hen ved 170 koncerter i Europa og USA. Det er også blevet til optrædener på prestigefyldte festivaler såsom SXSW, Iceland Airwaves, Reeperbahn Festival, CMJ, Berlin Music Week og Spot Festival. Albummet blev desuden kåret til et af årets albums af Drowned in Sound, der kvitterede med karakteren 9 ud 10 stjerner, ligesom det lå i rotation på engelsk, tysk og dansk radio. 

Dad Rocks! kommende turnéplan er som følger - og du kan se en teaser for "Year of the Flesh" i bunden, så husk at scrolle helt ned.

26.01 – Aalborg (DK) – Northern Winter Beat Festival
31.01 - Vienna (AT) - SPOT on Denmark @ Wuk
01.02 - Baden (CH) - One Of A Million Festival
12.02 - Hamburg (DE) - Astra Stube
13.02 - Hannover (DE) - Feinkostlampe
14.02 - Karlsruhe (DE) - Nun
15.02 - St. Gallen (CH) - Nordklang Festival
20.03 – Hamburg (DE) – Molotow
21.03 – Münster (DE) – Amp
22.03 – Paris (FR) – Indie Air Festival
23.03 – Köln (DE) – Melodica Festival
24.03 – Berlin (DE) – Privat Club
03.04 – Aarhus (DK) – Radar
04.04 – Horsens (DK) – Kulisselageret
05.04 – København (DK) - Studenterhuset 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA