x

København får ny festival

København får ny festival

Foråret byder på en ny musik- og kulturfestival i det københavnske. Den 9. og 10. maj afholdes Frigg Festival for første gang nogensinde i Kongens Have. Festivalen lægger særlig vægt på det nordiske, hvad man måske også kan udlede af navnet "Frigg" - for de uindviede er Frigg navnet på guden Odins kone i nordisk mytologi, hun står blandt andet for ægteskabet og kærligheden - og programmet byder på kendte, populære og aktuelle bands fra Danmark, Færøerne, Island og Grønland. Der er med andre ord lagt op til en folkefest af mytologiske proportioner.

Bag festivalen står de to musikalske iværksættere, Steintór Rasmussen og Hans Petur, og deres ide har været at skabe en festival, der kredser sig om nordisk kultur og musikken fra Færøerne og de nordatlantiske lande krydret med disse landes kulinariske udvalg. De håber, at initiativet også kan være medvirkende til at styrke de venskabelige bånd, der altid har været de nordiske lande imellem. 

"Man kan spørge sig selv, om der er brug for endnu en festival i Danmark, og det er vi ret overbeviste om, at det er der. Det er første gang, at der fra færøsk side bliver arrangeret så stor en festival i Danmark, og vi gør det også for at sætte fokus på musikken fra de mindre nordiske lande.", fortæller arrangørerne.

I år afholdes Frigg Festival meget centralt, nemlig i Kongens Have. Der er dog planer om at flytte den til Grønlandske Handels Plads næste år. De nordiske bands får tre forskellige scener at stå på i sceneområdet.

I går offentliggjorde festivalen, at de bliver gæstet af det mest sælgende band i færøsk historie, Týr. Det er et band, der lever op til festivalens nordiske aner, det er nemlig vikingemetal, og de har været aktive igennem en årrække rundt om i Europa, USA og andre steder i verden.

Derudover blev det islandske band Kaleo også annonceret. De har i den seneste tid vakt opmærksomhed i hjemlandet, men også i udlandet. Med en blanding af indie og retro adskiller de sig lidt fra den islandske musikscene, som har vundet indpas de sidste 15 år. 

Programmet byder også på danske Dangers of the Sea, færøske Swangah, Laila Av Reyni, Eivør Pálsdottir, Byrta og Páll Finnur Páll, islandske Hjálmar, og grønlandske Nanook.

Alt i alt kan over 25 koncerter opleves i Kongens Have weekenden den 9.-10. maj. Flere navne bliver annonceret løbende. Billetter til festivalen er kommet i salg og kan købes via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA