x

Neil Young annoncerer nyt album

Neil Young annoncerer nyt album

Ved gårdsdagens særarrangement, som hyldede producere og lydteknikere i forbindelse årets Grammy-show, modtog rockikonet Neil Young æresprisen President's Merit Award. Efter overrækkelsen løftede Neil Young sløret for et nyt album, som er sat til at udkomme til marts under titlen "A Letter Home". Indspilningen til det kommende album beskrev canadieren som "en af mine største lavteknologiske oplevelser som musiker" til det amerikanske musikmagasin Rolling Stone. 

Under takketalen talte canadieren om teknologiens udvikling i forhold til pladeindspilninger, og hvilken charme og ulempe det er, at lydteknikerne og kunstnerne efterhånden er helt uden begrænsninger. Young proklamerede blandt andet: "Tiden er kommet, hvor vi skal bringe musikken tilbage til folket, så de kan genkende den i deres sjæl". 

Manden bag hovedværkerne "Harvest", "On The Beach" og "After The Gold Rush", som senest udgav "Psychedelic Pill" med sit gamle band Crazy Horse i 2012, har i en årerække kæmpet for en stigende kvalitet af digitale lydfiler og kommer i år med en musikservice kaldet Pono, der eftersigende byder på højkvalitets-lydfiler. 

Hvordan de kommende lo-fi indspilninger fra "A Letter Home" lyder i højkvalitet, må tiden vise. Spændende er det dog altid, når legenden kommer med ny musik. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA