x

Bob Marley bliver fejret i Aarhus

Bob Marley bliver fejret i Aarhus

Selvom det er snart 33 år siden, reggaekongen Bob Marley forlod denne jord som offer for en uhelbredelig kræftsygdom, så fejres hans fødselsdag fortsat i hele verden.

På Jamaica har februar måned de sidste mange år været erklæret Reggae Month, men også udenfor Jamaica huskes reggaelegenden.

Den 6. februar i år ville Marley være fyldt 69 år, og det kommer heller ikke i år til at gå stille for sig på vores hjemlige breddegrader.

Jam Yard har nemlig igen den store fornøjelse at fejre Bob Marleys fødselsdag. Det sker lørdag den 1. februar på spillestedet Social Club midt i Aarhus, og der bydes på et stort og varieret program lige fra afrikansk trommedans med Shungu, et otte-mands trommeband, der lover at sætte fut i danseskoene med rytmer fra Afrika. Gruppens medlemmer har rødder i Ghana, Senegal, Zimbabwe og Kenya. Ud over traditionelle og glade afrikanske trommerytmer udført i afrikanske dragter vil de denne aften helt eksklusivt "chante" nogle af Bob Marleys sange.

En hyldest til reggaemusikken

En mindre udgave af Aarhus eget reggaeband Slo Down er samlet specielt til lejligheden og kalder sig meget sigende Lo Down. Featuring Don Brock vil bandet i aftenens anledning spille udvalgte numre fra Bob, Ziggy og Steven Marleys hitkatalog.

Roots-rock-reggae-ambassadøren U Brown, der oprindeligt er fra Kingston, men nu bosiddende i Danmark, kommer og spiller et sæt af sine egne numre i sin sædvanlige old school dj-reggae-style.

Alpheus

Aftenens absolutte hovednavn er den engelske reggaesanger Alpheus, der er en sand mester i reggaestilarten rock steady og lovers rock, som kendetegnes ved sin mere bløde og melodiøse tilgang til reggaebeatet.

Alpheus har aldrig tidligere været i Danmark, men er kendt for et medrivende sceneshow, så der venter Social Club og Aarhus en stor koncertoplevelse, lørdag den 1. februar, hvor dørene åbnes kl. 21.00.

Before and after party

Aarhus-baserede DJ Tiger Moth samt Ruby Sound sørger for at holde reggaegryden i kog både før og mellem de forskellige liveacts og vil spille et godt miks af det bedste fra reggaekongen Bob Marley.

Efter koncerten fortsætter de lokale dj's Jazz og Dave, der vil holde dansegulvet levende natten lang med nye reggae- og dancehallnumre.

Læs mere om aftenen på Facebook


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA