x

Se hvem der solgte bedst i 2013

Se hvem der solgte bedst i 2013

Ved årets udgang er det efterhånden blevet helt obligatorisk, at landets musikmedier laver top-lister for årets bedste sange og albums. Det nye år er startet, og de faktiske salgstal for sidste års udgivelser er nu tilgængelige, hvorfor det nu lader sig afsløre, hvem der, kommercielt set, var mest populære i 2013.

Det kommer næppe som en overraskelse, at årets mest solgte album er "Ingen Kan Love Dig i Morgen" af den folkekære Rasmus Seebach. Den danske sangskriver har med denne udgivelse solgt femdobbelt platin allerede inden årsskiftet, svarende til 100.000 album. På andenpladsen er opsamlingen fra årets Melodi Grand Prix for børn, som indeholder i alt 11 sange fra showet i Jyske Bank Boxen tilbage i februar. Marie Key indtager tredjepladsen med sit andet udspil "De Her Dage".

Årets mest solgte sang er "Wake Me Up" af den svenske house-komet Avicii, der hermed slår "Let Her Go" af Passenger og "Blurred Lines" med Robin Thicke på henholdsvis 2. og 3. pladsen. Lidt overraskende er det, at mega-hittet "Get Lucky" af Grammy-vinderne Daft Punk - med hjælp fra Pharrell - lige nøjagtig ikke når i top 3 med en fjerdeplads for året.

Musikverdenens nye medie, streamningtjenester, har fået sin egen årsopgørelse, hvor årets mest afspillede sang er førnævnte "Let Her Go" af britiske Passenger. Her indtager "Wake Me Up" af Avicii i stedet en andenplads og de firedobbelte Grammy-vindere Macklemore & Ryan Lewis sniger sig lige i Top 3 med hittet "Thrift Shop".

Har du lyst til at gå på opdagelse i de forskellige statistikker, så findes samtlige officielle danske hitlister på hitlisten.nu


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA