x

Vegas Udvalgte: Hvem er Alice Boman?

Vegas Udvalgte: Hvem er Alice Boman?

I forbindelse med upcoming-arrangementet Vegas Udvalgte den 31. januar i Lille Vega og Vega Lounge har det københavnske spillested interviewet de udvalgte, og vi bringer interviewene i samarbejde med Vega. I dag gælder det den svenske sangerinde og sangskriver Alice Boman.

Hvad er Alice Boman for et musikalsk projekt?
– Det er mig og de sange og melodier, der fremkommer ved pianoet, elorglet eller synthesizeren. Det er mit åndehul og en måde for mig at afreagere på. Det er helt enkle sange, men jeg kan godt lide at lege med stemninger og forskellige lag i musikken. Min ep "Skisser" er en hjemmeindspilning, der egentlig aldrig skulle være udgivet. Jeg er begyndt at spille lidt med andre nu, og det har jeg altid drømt om.

Hvis du skal vælge bare én sang, der giver et godt indtryk af din lyd, hvilken en vælger du så og hvad er historien bag nummeret?
– Det er et svært spørgsmål. Det føles, som om ens lyd ændrer sig hele tiden og samtidig ikke. "Waiting", som er den af mine sange, der er nået bredest ud, er måske et godt eksempel på den enkle, afpillede, men samtidigt dybe lyd, som jeg vil have frem. Historien bag "Waiting" er den samme som de andre sange på "Skisser": Den blev skrevet og indspillet hurtigt uden nogen idé om, hvordan den skulle ende. Mere som en skitse, man kunne arbejde videre på.

Hvilket kendt album har været en inspiration for din musik?
– Jeg har lyttet rigtig meget til Bon Ivers seneste album, "Bon Iver". Jeg vil ikke sammenligne min musik med Bon Ivers, men jeg bliver uhørt inspireret af det, han laver.

Hvad er dine musikalske planer for 2014?
– Vi har indspillet nogle nye sange, der skal udgives i løbet af året, og så ser jeg frem mod at spille mere live. Det er fantastisk sjovt. Jeg skal blandt andet spille support for Anna Calvi på hende Skandinavien-turné i marts. Det bliver spændende at se, hvad der venter.
 
Hvorfor synes du, folk skal tage til Vegas Udvalgte?
– Det er altid herligt, når flere forskellige artister og musikalske stilarter mødes. Vegas Udvalgte føles som et perfekt anledning til at udforske ny musik.
 
Hvilke af de andre Vegas Udvalgte glæder du dig selv til at opleve live og hvorfor?
– Jeg har desværre ikke så godt styr på den danske musikscene, men jeg ser meget frem til at opleve de andre artister. Jeg er uhørt glad over at være en del af aftenen. Det er altid sjovt at se og opdage ny musik.
 
De optrædende til Vegas Udvalgte er danske Karl William, Kill J, Mont Oliver, My Heart the Brave, Sekuoia og Unkwon samt svenske Alice Boman. 

Læs mere om Vegas Udvalgte-kunstnerne her

Køb billetter på Billetnet.

Hør Alice Boman med "Waiting":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA