x

Hør ny single fra Kites and Komets

Hør ny single fra Kites and Komets

Kun én succesfuld selvbetitlet ep og én single er det blevet til fra Mikael Kærsgaards (Munich og Hymns From Nineveh) Kites and Komets, siden de vandt P3's KarriereKanonen i 2011. Man skal imidlertid ikke tro, at det skyldes mangel på inspiration, tværtimod. Kites and Komets har haft travlt med at spille koncerter og har også turneret flittigt i udlandet. Nu annoncerer de, at de er klar med et debutalbum til marts. Den første smagsprøve på albummet, singlen "Summer In Your Eyes", er ude nu på iTunes, Spotify og Wimp. Du kan høre nummeret her.

Mikael Kærsgaard og hans faste band, bestående af Símun Mohr, Morten Kærup Hjort og Andreas Brixen, hylder på det første singleudspil tosomheden og kærligheden mellem mennesker på trods af fejl og mangler. Nummeret dufter af sommer med sine klare vokalharmonier og poppede melodi pakket ind i et dansabelt univers. Singlen er mixet af producer/mixer Mario J. McNulty, som blandt andet arbejdede på David Bowies seneste udspil "The Next Day", og han har skabt et spejlklart lydbillede, hvor hver nuance tydeligt står frem. 

På den måde går singlen godt i tråd med Kites and Komets' musikalske udtryk, der bevæger sig i krydsfeltet mellem det iørefaldende popunivers og en eftertænksom og længselsfuld lyd, mellem stram, skarpskåret elektropop med håndspillede beats og soulede vokalharmonier.

Sidste år udgav Kites and Komets singlen "She Lives In Neon Lights" på Parlophone/Warner, ligesom de har haft stor succes og radio-airplay med singlerne knyttet til deres ep fra 2012. De har spillet support på Rasmus Walters forårsturné sidste år, åbnet for Thomas Dybdahl i et udsolgt Koncerthuset og derudover blandt andet spillet på Spot Festival, Smukfest og Reeperbahn Festival.

Debutalbummet "The Art of Affection" udkommer den 3. marts. 

Hør "Summer In Your Eyes" på Spotify:

Hør "Summer In Your Eyes" på WiMP:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA