x

Se ny musikvideo med Pixies

Se ny musikvideo med Pixies

Det er ikke altid vellykket, når et gendannet band efter mange år indspiller musik igen og forsøger at opnå fordums tid ungdommelighed. Det er dog i nogen grad lykkes for Pixies, som over deres to seneste ep'er - de sindrigt betitlede EP1 og EP2 - har bygget videre på deres musikalske arv uden på nogen måde at gøre den til skamme. Således lød også Ole Rosenstand Svidts konklusion i GAFFAs anmeldelse af "EP2" til fire stjerner tidligere i år: "Ligesom sin forgænger er EP2 klassisk Pixies, som retfærdiggør gruppens gendannelse uden at nå helt samme vildskab eller sangskrivningsmæssige syleskarphed som i de unge år."

Det er også fra denne ep, at der nu er kommet en musikvideo til sangen "Magdelena", som du kan se her forneden. Magdelena er en sammensat figur - i det Nye Testamente er hun fremstillet som en modig kvinde, men den vestlige kirke gjorde i middelalderen meget ud af at fremstille hende som en skøge - og det kommer også fint til udtryk i den lettere kryptiske musikvideo. Det er ganske givet en fristende "kvinde", vi har med at gøre, men det røde slør til trods er det nok de færreste, der ville indynde sig hos Pixies' Magdalena her.

Et støt guitarriff driver sangen fremad, og Black Francis' karakteristiske vokal glider ubesværet op i falset i omkvædet, godt understøttet af guitarist Joey Santiagos sfæriske guitar.  

Pixies består af sanger, sangskriver og rytmeguitarist Black Francis, leadguitarist Joey Santigo, trommeslager David Lovering samt bassist og korsangerinde Paz Lenchantin (A Perfect Circle, Zwan med flere). Sidstnævnte blev medlem af gruppen i slutningen af 2013, efter at den forrige bassist Kim Shattuck var blevet fyret fra gruppen efter kun fem måneder. Kim Shattuck afløste bandets oprindelige bassist Kim Deal, der forlod bandet i juni 2013 efter 27 år. Kim Shattuck blev efter eget udsagn muligvis fyret, fordi hun stagedivede – og det gør man åbenbart ikke i Pixies. GAFFA har tidligere skrevet detaljeret om dette forløb og har også interviewet Pixies – læs mere her.

Se "Magdelena" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA