x

Emergenza Festival starter i dag

Emergenza Festival starter i dag

Det er atter blevet tid for Emergenza Festival, som er Danmarks og Europas største musikkonkurrence. I år deltager i alt 150 danske bands i konkurrencen, som løber fra i dag frem til finalen 17. maj i Store Vega. Når festivalen starter i denne uge, foregår det med indledende runder på Rust i København onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Emergenza besøger herudover de næste måneder Danmarks tre største byer på spillestederne Rust, Kansas City, Atlas, Lille Vega, Voxhall, Posten, Train og Store Vega.

Der afholdes indledende runder, semifinaler og regionale finaler, og de foregår samtidig i storbyer i Europa, Nordamerika, Australien, Rusland og Japan. Hvor publikum har meget at sige i de indledende runder, er det et professionelt dommerpanel, der udpeger vinderne af den danske finale, og vinderbandet får en plads i den nordiske finale, som afholdes i Stockholm. Her spiller de bedste upcoming bands fra Danmark, Sverige, Finland og Norge. De to nordiske bands som vinder den nordiske finale, skal deltage i den internationale finale, som er en del af en stor musikfestival i Tyskland. 

Ud over muligheden for at vinde instrumenter giver det også grupperne muligheden for at give karrieren et skub ud i den internationale arena, skulle man være så heldig at vinde. Et eksempel herpå er norske Nico & Vinz (billedet), som blandt andet giver koncert i Lille Vega den 9. april. De deltog i Emergenza Festival 2011 efter at have spillet en anmelderrost koncert på by:larm. Allerede før de deltog i finalen, havde de underskrevet kontrakt med Universal, og de gik videre til at vinde den internationale konkurrence i Tyskland. Nico & Vinz har siden skrevet kontrakt med Warner Music Norway og Warner Music USA og kan se frem til release af deres debutalbum i både Norden, Tyskland og USA. 

Sidste års vinder af den danske Emergenza Festival var det københavnske band BlackBeat.

Du kan tjekke programmet for den danske Emergenza Festival ud på www.koebenhavn.emergenza.dk

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA