x

Doom og satanisk black metal til Copenhell

Doom og satanisk black metal til Copenhell

Publikum til årets Copenhell kan godt begynde at varme op til mosh pit. Festivalen har i dag tilføjet otte tunge navne til sit program: Finntroll, Mercenary (billedet), My Dying Bride, Of Mice & Men, Thy Art Is Murder, Gorguts, Watain og Blood Eagle. Flammerne kommer uden tvivl til at rage højt og oplyse himlen over værftsøen fra den 11. juni til den 13. juni i år.

Finske Finntroll invaderer Copenhell fra det koldeste nord med en spritstiv cocktail af eventyrlyrik, folk-metal med black-inspiration - og sandsynligvis en uslukkelig tørst efter blod og mjød. De fejrer ti års jubilæum på deres album "Nattfödd", så det headbangende publikum kan godt forvente et specielt show.

Aalborgensiske Mercenary udgav albummet "Through Our Darkest Days" sidste år, efter store udskiftninger i line-uppen. Ikke desto mindre er de store omkvæd, den enorme lyd og de tunge riffs bibevaret, som også GAFFAs Keld Rud konkluderede i sin firestjerners anmeldelse: "For det meste byder 'Through Our Darkest Days' på dansk metal af højeste kaliber, der bevæger sig lige under de fem stjerner."

Når de engelske doom-konger My Dying Bride beskriver deres seneste album "A Map of All Our Failures" fra 2012 som "En kontrolleret ødelæggelse af alt håb, du måtte have", er det samtidig også en rammende beskrivelse af deres musikalske univers. Med sorttunge riffs, tekster om tab og lidenskab og keyboardspiller/violinist Shaun Macgowans lidende violin, er der lagt op til en ophøjet koncertoplevelse, der måske mest minder om en smuk begravelse. 

Californiske Of Mice & Men har i den grad slået deres navn fast som et af de mest lovende metalcore-bands på scenen de seneste år. Bandet blev dannet i 2009, men det har allerede opnået stor succes i form af en solid fanskare og albumsucces. Deres forrige album "The Flood" fra 2011 gik direkte ind på en 28. plads på den amerikanske Billboard 200. Deres nye album "Restoring Force" er netop udkommet i går.

Fra downunder Australien kommer Thy Art Is Murder og leverer deres brutale death-core med kirugisk præcision og tyngde. Forsanger Chris "CJ" McMahons dybe growl hører til genrens mest rutinerede, mens trommeslager Lee Stanton i sig selv er et studie i, hvordan man får stortrommer til at buldre af stress. Bandet har været i USA og gæstet Europa flere gange, og nu er turen kommet til Copenhell, hvor publikum vist godt kan forvente sig at få hold i nakken. 

Gorguts er foregangsmænd inden for den tekniske death-metal. Det canadiske band blev dannet i 1989 og har haft en turbulent karriere, hvor blandt andet to af bandets medlemmer har mistet livet under tragiske omstændigheder. Det har medført lange pauser i bandets historie, men nu er Gorguts tilbage med ny opsætning og fornyet brutal spillelyst. 

Svensk black og death af den mere sataniske slags kommer til Copenhells scener med Watain. Bandet her har ideologien solidt plantet i helvede med inspiration fra Bathory og Mayhem, men begrænser sig ikke kun til ekstrem-metal i deres solide udtryk. Oveni svenskernes åbenlyse black metal-inspiration inkorporerer Watain også elementer fra heavy metal, dødsmetal og hård rock.

Det tog ikke danske Blood Eagle mere end én ep, før Copenhell bookede dem. Der er tale om en regulær supergruppe med medlemmer fra Volbeat, Mnemic, Hatesphere, Illdisposed og Raunchy. Den rutinerede gruppe skulle gerne gøre festivalen endnu mere ekstrem med en solid omgang death-grind.

De nu 17 offentliggjorte bands tæller: Iron Maiden, Megadeth, Within Temptation, Graveyard, Arch Enemy, Suicide Silence, Tyr, Obituary, The Hell, Finntroll, Mercenary, My Dying Bride, Of Mice & Men, Thy Art Is Murder, Gorguts, Watain og Blood Eagle. 

Copenhell foregår på Refnshaleøen fra 11. juni til 13. juni. Billetter er i salg og kan købes via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA