x

Seksstjernede Felix Kubin: Mitch & Mitch var det bedste match

Seksstjernede Felix Kubin: Mitch & Mitch var det bedste match

Fredag den 31. januar begynder en ny elektronisk orienteret koncertklub i Jazzhouse i København. En klub, som ønsker at præsentere kunstnere, der laver for eksperimenterende elektronisk musik til at passe ind på landets natklubber. Projektet hedder Proton og vil præsentere seks koncerter i København hen over foråret.

Det hele skydes i gang med den elektroniske tyske entertainer Felix Kubin sammen med det excentriske polske bigband Mitch & Mitch (billedet). Sidst, Kubin gav koncert i Danmark, uddelte GAFFA de maksimale seks stjerner. Læs anmeldelsen her.

GAFFA har fanget Felix Kubin for at høre lidt om, hvad vi kan forvente:

Ras Bolding: Til koncerten i København skal du optræde sammen med et jazz-band. Hvad kan vi forvente?

Felix Kubin: – Man kan forvente faseforstyrrelser, swing-punk, hestekræfter og string-tease. Samt Tarkowski-droner. Alt i alt lyder det mere som et BBC arkivbånd end jazz. Måske Entartete jazz, eller bilræs med ødelagt motor. Og for mange sole, der skinner på samme sted. DAF-shuffle og Morricone på crack. Men der er helt sikkert en bagvendt jazz-fornemmelse til stede.

Ras Bolding: Hvordan og hvorfor begyndte du at samarbejde med Mitch & Mitch Jazz-gruppen?

Felix Kubin: – Vi syntes, det var bedre, at vi begyndte at spille sammen, end hvis vi endte med at hænge på gadehjørnet og tage stoffer. Mitch & Mitch har tidligere spillet falsk country. Og jeg har spillet Ingmar Bergman-fuger. Så vi var et ideelt match. Jeg lærte Macio Moretti og Magneto fra Mitch & Mitch at kende for ti år siden, og i 2006 spurgte de mig om jeg kunne synge på nummeret, Der Computer Nr. 3.

Det var begyndelsen. Senere foreslog de, at vi producerede et album sammen, med hjælp fra det polske kulturinstitut (tak, polske kulturinstitut!). Vi bad Tobias Levin producere for os, så han lagde sin klamme hånd på mixeren. Og så endte vi med Bakterien & Batterien, og vi er mægtig stolte.

Ras Bolding: Normalt når du optræder i Danmark, er Odense din hjemmebane. Hvad forventer du af København og publikum der?

Felix Kubin: – Ach, kom frisk! Danmark heißt Danmark und Leben heißt Leben! Vore Odense-agenter infiltrerer resten.

Ras Bolding: Og afslutningsvist: hvilken af disse genrer er din personlige favorit - dødsjazz, bøssejazz eller havekunst?

Felix Kubin: – Kan jeg vælge dødsbøsse?

 

Herunder finder du den fulde programoversigt for forårets koncerter:

31/1: Felix Kubin & Mitch and Mitch
 (DE/PL)

01/03: Morphosis x ToTo
 (LB/DK)

04/04: Tim Hecker
 (CA)

05/04: Kontra-Musik showcase feat. TM404 / rRoxymore / Kondens / Ulf Eriksson (DJ)
 (SE/DE)

10/05: Mouritz Von Oswald Trio (DE)

31/05: PAN showcase feat. Bill Kouligas / Gamle / Jar Moff (US/UK/GR)

Læs mere på Jazzhouse.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA