x

Lyt: 11 essentielle i februar

Lyt: 11 essentielle i februar

Playlists For All

Hør sangene nedenfor i Spotify og WiMP:

Everyday Robots - Damon Albarn (billedet)

Efter at have stået i front for grupper som Blur, Gorillaz, The Good, The Bad & The Queen og Rocket Juice & The Moon er Damon Albarn langt om længe klar til at udsende det, der regnes som hans første rigtige soloalbum. Titlen er Everyday Robots, og ulig de sidste mange Albarn-relaterede udspil er der chokerende få gæstestjerner med, da kun Brian Eno og Bat For Lashes er blevet inviteret indenfor i studiet.

Blue Moon – Beck

Efter en række løsrevne og eksperimenterende småprojekter og singler er Beck endelig klar med opfølgeren til Modern Guilt-albummet fra 2008. Den nye langspiller bærer titlen Morning Phase og finder den 43-årrige amerikaner i det melankolske og melodiske hjørne, som for eksempel på den fine førstesingle Blue Moon.

Blaagaardsgade (Feat. Asger Baden) – Mikael Simpson

Det glæder sikkert mange, at Mikael Simpson ikke har lagt musikken på hylden, nu hvor han har fået fast arbejde som radiovært på P6 Beat. For ud af det blaa udsendte han kompileringen Overspring med overskydende sange fra de tre seneste aar. Albummet er i første omgang kun ude digitalt, men udsendes selvsagt paa vinyl til Record Store Day.

Fly Boy Blue / Lunette – Elbow

I starten af marts vender engelske Elbow tilbage med deres sjette studioalbum The Take Off And Landing Of Everything. Hvis den todelte førstesingle Fly Boy Blue / Lunette er en indikator for resten af pladen, så kan vi godt forvente os endnu en storladen omgang med Guy Garveys fløjlsbløde vokal i front.

Me And Liza - Rufus Wainwright

Syv plader inde i karrieren har Rufus Wainwright – eller nok nærmere pladeselskabet – valgt at gøre status med opsamlingsalbummet Vibrate: The Best Of Rufus Wainwright. Albummet indeholder ud over en lang række af canadierens mest elskede sange også den nye single Me And Liza skrevet i samarbejde med Robbie Williams' gamle skrivepartner Guy Chambers.

Blue Eyed Hexe – Pixies

Til sommer gør man klogt i at indfinde sig på NorthSide-festivalen, når Pixies indtager scenen. For selvom det er ved at være mange år siden, Boston-bandet overstrålede alt andet samtidig amerikansk musik, så kan Black Francis stadig skrige som et dæmonisk svin, og få bands har et så stærkt bagkatalog at trække på live som Pixies. Derudover er de minsandten begyndt at udsende ny musik, og den seneste single Blue Eyed Hexe har en hel del af den gamle vanvittige charme.

She Used To Love Me A Lot – Johnny Cash

11 år efter countrylegenden Johnny Cash forlod denne jord, graves der stadig glemt guld frem fra kistebunden. Således udsendes der i slutningen af marts albummet Out Among The Stars, der har ligget færdigindspillet siden starten af 80'erne, men altså først ser dagens lys nu. Det er Cashs søn John Carter Cash, der har gjort udgivelsen til en realitet, og er standarden lige så høj om singlen She Used To Love Me A Lot, er der en stor åbenbaring i vente.

The Devil Is A Lie (Feat. Jay-Z) – Rick Ross

Den 38-årige rapper Rick Ross udsender i starten af marts det spændtventede album Mastermind efter flere forsinkelser. For det er et år siden, at førstesinglen Box Chevy udkom, og fem måneder siden opfølgeren No Games blev udsendt. Nu er den nye hornbårne single The Devil Is A Lie med gæstevers af Jay-Z, så klar som tredjesingle, og så er der vist kun tilbage at få den plade på gaden.

Completely Not Me – Jenny Lewis

Lena Dunhams serie Girls har gået sin sejrsgang på tv-skærme verden over, og i kølvandet på starten af tredje sæson udsendes soundtracket Girls: Volume 2: All Adventurous Women Do. Soundtracket byder blandt andet på bidrag fra Vampire Weekend, Beck, Miguel, Cat Power, Daniel Johnston og Jenny Lewis. Sidstnævnte bidrager med sit første nye solo-udspil siden 2008 i form af sangen Completely Not Me.

Pearly Gates – The Men

Brooklyn-bandet The Men har været i en rygende og hæsblæsende udvikling siden starten i punkundergrunden, for på gruppens to seneste album og kommende sjette album Tomorrow's Hits har der sneget sig god gammeldags rock 'n' roll, country og surf med i garagen. Således lyder de på den nye single Pearly Gates, som The Rolling Stones, hvis de var blevet i kælderen i Nellcôte et par år til og havde levet af amfetamin fra Anden Verdenskrig.

Mess On A Mission – Liars

Med 14 år på bagen har den australske trio Liars skabt sig en fanbase, der blandt andet tæller Thom Yorke og Beck, ved at udvikle og indvikle deres eksperimenter inden for rocken. På bandets kommende syvende album Mess forsætter deres leg med det elektroniske, som også blev berørt på det forrige album WIXIW. På førstesinglen Mess On A Mission leverer trioen i øvrigt en af de der linjer, der er ualmindelig svær at få ud af hovedet igen med mantraet "facts are facts and fiction's fiction".

Hør sangene i Spotify:

Hør sangene i WiMP:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA