x

Neutral Milk Hotel til Danmark

Neutral Milk Hotel til Danmark

I dag er en rigtig, rigtig stor dag for det danske indie-publikum. Hvad der i mange år sikkert har været en drøm for fans af bandet Neutral Milk Hotel, bliver nu til virkelighed, idet indiepionererne giver deres første koncert nogensinde i Danmark. Det amerikanske band, med indflydelsesrige Jeff Mangum i front, gæster Store Vega i København den 7. august.

Kultbandet blev gendannet sidste år efter mere end 15 års pause, hvor den mediesky Jeff Mangum i mellemtiden har givet nogle få solokoncerter. I sommeren sidste år annoncerede Neutral Milk Hotel deres første koncerter som genforenet band, og sidenhen udvidede bandet denne turné mere og mere, og ikke mindst tættere og tættere på Danmark. Nu er det så lykkedes at få Jeff Mangum og co. til Danmark.

Neutral Milk Hotel var forbilleder for en hel indie-generation med sine to udgivelser "On Avery Island" (1996) og særligt klassikeren "In The Aeroplane Over The Sea" (1998). Bandet redefinerede genren med en uhørt sammensætning af instrumenter som sav, blæsere og orgel, og ikke mindst vakte bandet opsigt med Jeff Magnums spidsfindige, billedrige og mærkværdige tekster, som fuldstændig blottede Magnums følelsesliv. Alt sammen pakket ind i den skæve, men fængende melodi.

Jeff Mangum var en af grundlæggerne af det ikoniske amerikanske pladeselskab og kollektiv Elephant 6, der, foruden Neutral Milk Hotel, bestod af navne som The Apples in Stereo, The Olivia Tremor Control, Elf Power og of Montreal.

Billetterne til koncerten den 7. august i Store Vega findes via Billetnet

Hør hele det klassiske album "In The Aeroplane Over The Sea" via WiMP og Spotify herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA