Fem nye navne til NorthSide

Fem nye navne til NorthSide

Den jyske festival NorthSide skyder endnu engang med stort med dagens fem nye tilføjelser. NorthSide har netop offentliggjort, at de i år får besøg af Lana Del ReySt. VincentWhite LiesRudimental og Donkey Roadshow & Special Guests.

Amerikansk mørke-pop, art-rock, drum-and-bass, post-punk og et regulært reggae-show er, hvad den aarhusianske fesitval kan tilbyde med dagens musiknavne.

I 2011 blev Lana Del Rey en sensation på internettet med videoen til singlen "Video Games", hvilket var første skridt i en kometagtig karriere, der har ført til fem millioner solgte eksemplarer af den amerikanske sangerindes andet album "Born To Die" fra januar 2012. Lana Del Rey har siden udgivet en "Paradise Edition" af "Born To Die" i efteråret 2012 samt de to ep'er "Paradise" og "Tropico" og udgiver i år sit tredje studiealbum "Ultra-Violence". Den 27-årige sangerinde fortalte i sidste uge følgende om det kommende album: "Det helt fantastisk! Mørkere end det første album, så mørkt at det faktisk er forkert og ikke-lyttervenligt. Men jeg elsker det!". Lana Del Rey kommer sikkert til at spille sange fra dette album, når hun giver sin første festivalkoncert i Danmark. Ådalen mørklægges.

NorthSide byder på endnu en stærk kvindelig musiker i form af St. Vincent - også kendt som Annie Clark. Den karismatiske art-popper har tre soloudgivelser med sig i baglandet samt én med David Byrne, når hun kommer til Danmark, men publikum kan godt forvente, at den amerikanske sangerinde byder på nyt materiale, idet Annie Clark om i slutningen af februar udkommer med sit fjerde soloudspil "St. Vincent". Med sine skæve kompositioner, støjende guitar og vidunderlige vokal vil St. Vincent stå for en af årets mere udfordrende og grænsesøgende popkoncerter i Ådalen.

Med Rudimental på årets program har festivalen sikret sig en fest af de større, som bør omdanne Ådalen til Jyllands største dansegulv for en stund. Den engelske gruppe brød i 2012 igennem med singlen "Feel the Love", hvor John Newmans popvokal over drum'n'bass-rytmer sikrede dem en førsteplads på den engelske single-hitliste samt anmelderroser for deres platinsælgende debutalbum "Home", der dags dato har frembragt syv singler. GAFFAs anmelder Simon Nathanael kvitterede med fem stjerner til debutalbummet og beskrev det således: "Drum'n'bass-kollektivets bedste kreationer opstår på grænsen til andre genrer som soul, house og gospel, mens rødderne aldrig slipper den frugtbare muld i Sydlondons klubmiljø".

Den britiske trio White Lies lukkede NorthSide lørdag aften i 2011 og er nu klar til endnu engang at give deres bud på post-punk i det jyske. White Lies blev hurtigt et populært livenavn i Danmark med debutalbummet "To Lose My Life...", og successen fortsatte med albummet "Ritual", der indeholdt sange som "Strangers" og Bigger Than Us". 

De er kendt under navnet Donkey Sound, men til årets NorthSide udvider de persongalleriet og kalder sig Donkey Roadshow & Special Guests. Pharfar og Fresh-I tager nemlig Wafande, Kaka og Dean Thompson med sig, når de skal give koncert til sommer. Derudover vil de på selve aftenen præsentere et hav af hemmelige gæster, der skal være med til at starte en reggae-sommerfest i Ådalen. Sammen står de udvalgte bag hits som "Gi' mig et smil", "Uartig", "Drik ud", "Bang Bang", "La' mig rulle dig" 

Ud over dagens tilføjelser har NorthSide følgende navne på årets program: Ane Brun, Arcade Fire, Baby in Vain, The Blue Van, The Brian Jonestown Massacre, Cold Specks, Flogging Molly, Franz Ferdinand, Lucy Love, Lulu James, Mew, The Mountains, Mount Kimbie, The National, Nina Persson, MØ, Pixies, Quadron, Queens of the Stone Age, Röyksopp & Robyn Do It Again 2014, Turboweekend, og WhoMadeWho.

NorthSide 2014 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 13.-15. juni, og billetter er i salg og findes via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA