x

Hør ny single fra Maria Montell

Hør ny single fra Maria Montell

Maria Montell har haft en alsidig karriere. Hun har ernæret sig som natklubsangerinde i Spanien, hvor hun også har haft spansksprogede hits, hun har skrevet sange for Dansk Top-koryfæet Dorthe Kollo, og hun har sågar dannet par med Danmarks kronprins. Nu er hun for første gang i ni år klar med et nyt soloalbum, "Nu", som udkommer den 3. marts.

Hvor "Bossa For My Baby" fra 2005 var engelsksproget, består "Nu" af lutter nye danske sange. Albummet er delvist indspillet i Stockholm og København sammen med produceren Gunnar Norden, der blandt andet stod bag Lisa Ekdahls første album. De to har kendt hinanden i 10 år, og albummet er blevet til gennem et slags svensk/dansk samarbejde med både svenske og danske musikere.

Sangene på det kommende soloalbum har fået lov til at modnes, indtil Maria Montell har følt sig parat til som tekstforfatter og komponist at tage livtag med, hvordan det er at være voksen og tage stilling til, hvad ens højeste værdier er. Derfor kredser teksterne også i høj grad om den jordnære lykke. 

"'Med årene bliver jeg mindre bange for at stå ved, hvem jeg er og mere fokuseret på det, der er det vigtige for mig. Jeg tror, at mange kvinder på min alder kender følelsen af, at tiden pludselig synes at gå alt for hurtigt, og at man skal løbe så stærkt, at man næsten ikke når at nyde sine børn. Selv om det er lige nu, vi har dem. Jeg vil hellere have færre materielle ting og mere tid end omvendt," udtaler den 45-årige sangerinde.

Maria Montell brød igennem i 1994 med sit første soloalbum "Jeg Er Her For Dig". Da havde hun allerede mange års sangerfaring bag sig fra barndommen og ungdommen i Helsingørs musikmiljø samt fra en årrække som korsanger for blandt andre Dodo & The Dodo's og Orup. To år senere fulgte hun op på debuten med albummet "Svært At Være Gudinde", hvorfra singlen "Imens hun sang (di da di)" blev et kæmpehit først i Danmark og siden i udlandet i en engelsk version. I de senere år har Maria Montell prioriteret sin familie højt. Hun har tre børn med sin mand, filminstruktøren Tomas Villum Jensen.

Hør førstesinglen "Jeg Trykker På Stop" på WiMP:


Hør førstesinglen "Jeg Trykker På Stop" på Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA