x

Ny festival i Tivoli - se de første 24 navne

Ny festival i Tivoli - se de første 24 navne

Efter to succesfulde år udvides Tivolis Fredagsrock Festival nu med en ekstra dag, skifter navn til Offspring og præsenterer 40 bands på fem scener. Den massive publikumsinteresse - der satses 35.000 besøgende over de to dage - og lyst blandt musikerne for at deltage har vist, at tiden nu er moden til at udvide festivalen for ny dansk musik. Offspring er en del af Fredagsrock-programmet og løber af stablen den 25.-26. april. Nu er de første 24 navne afsløret - se dem længere nede.

Navnet Offspring er velvalgt - det betyder afkom eller yngel og peger dermed mod det kommende - fordi det er festivalens formål at præsentere talenter på den danske scene for rytmisk musik. Programmet er derfor spækket med bands og artister, som er ved at vokse sig ud af den kreative kravlegård, eller har fået lidt gang i karrieren og i flere tilfælde har udgivet debutalbum. Festivalen folder sig ud på Plænen, Radiobilerne, Harmonipavillonen, Glassalen og på en nyetableret scene i Smøgen ved foden af Biergarten.

Offspring Festival tegner til at være et initiativ på linje med aarhusianske Spot Festival, da den på samme måde er et oplagt vindue for hele musikbranchen til at spotte og få ørerne op for de sidste nye talenter inden for blandt andet hiphop, pop og elektronisk musik. I den forbindelse inviteres den danske musikbranche til et musikseminar af brancheforeningen Dansk Live, som repræsenterer danske spillesteder og festivaler. Seminaret starter den 24. april med konferencen"LiveMiljøetMødes" i Glassalen, hvor landets livearrangører inviterer hele branchen til debat og inspiration.

Det er ny dansk musik, der satses på, og det indtryk forstærkes i høj grad af de første 24 navne på plakaten. De kommer her:

Jacob Bellens, Mads Björn, Byrta, Darkness Falls, Den Fjerde Væg, Gabriel, Higsasakite, Julias Moon, Karl William, Kill J, Less Win, Marvelous Mosell, The Minds of 99, My Bubba, My Heart the Brave, Penny Police, Kristina Renée (billedet), Sekuoia, Scarlet Chives, S!vas, Danni Toma, Ukendt Kunstner, Yepha og Vild $mith. 

Jacob Bellens er nok mest kendt som stemmen i I Got You On Tape og Murder. Han udgav sidste efterår en ny single, "Do You Have Anything Harder"/"Itchy" på 7"-vinyl. Han har derudover haft travlt op gennem de første måneder af 2014 med talrige koncerter blandt andet i forbindelse med Northern Winter Beat.

Færøske Byrta er også aktive på de danske festivaler i år. I maj optræder de både på Spot Festival i Aarhus og Frigg Festival i København. Duoen gør sig i elektro pop og udgav sidste år deres debutalbum.

Med deres eneste udgivne single, "Phoenix", har den danske duo Kill J gjort sig bemærket i udlandet. Særligt i England har de spidset ørerne for det alternative pop-act. 

Når Marie Fjeldsted spænder strengene for eller hamrer fingrene i tangenterne, bliver hun til Penny Police. Sidste år udgav hun ep'en "Sink or Sail" til fire stjerner fra GAFFA. Pelle Sonne Lohmann skrev: "Temmelig præcist et år efter, at hun albumdebuterede med den meget fine The Broken, The Beggar, The Thief, er Penny Police alias Marie Fjeldsted klar med sin ep nummer to, der på frydefuld vis igen viser nye sider af talentet."

Den 20-årige Patrick Bech-Madsen oplever for tiden stor hype som Sekuoia. Han er aktuel på både Spot Festival og Grim Fest i år, ligesom han allerede har spillet som én af Vegas Udvalgte. 

Dansk hiphop kan også se sig selv godt repræsenteret blandt de første 24 navne med den kvindebedårende Danni Toma, S!vas, KarriereKanon-vinderen Vild $mith og den numse-hyldende Yepha.

Billetinfo følger.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA