x

Reggae-stjerne er død

Reggae-stjerne er død

William "Bunny Rugs" Clarke fra det verdenskendte reggaeband Third World døde den 2. februar i sit Floridahjem af kræft, skriver Billboard. Sangeren med den rå stemme blev 65 år. Hans tidligere bandfælle Colin Leslie sagde, at sangeren døde en uge efter at have forladt hospitalet for behandling mod kræft. Du kan høre hans hit med Third World, "Now That We Found Love" forneden.

Clarke arbejdede med bandet Inner Circle og den legendariske reggaeproducer Lee "Scratch" Perry på Jamaica, før han i 1976 blev forsanger i Third World. Det følgende år udgav de "96 Degrees in the Shade", som blev ét af deres mest populære album. Bandet var signet til Island Records og havde hits på de engelske og amerikanske hitlister, blandet andet med numrene "Now That We Found Love", "Always Around" og "Reggae Ambassador". Clarke var forsanger på alle bandets album på nær debuten.  

I 1981 optrådte Stevie Wonder med Third World på scenen til Jamaicas Reggae Sunsplash Festival, og han blev så imponeret, at han var med til at skrive og producere Third World-nummeret "Try Jah Love" i 1982.

"Han var et fantastisk talent. Bunny havde en stor stemme, noget som selv Stevie Wonder beundrede", udtaler Colin Leslie.

Clarke og Third World var kendt for deres evne til at blande reggae med soul og popmsusik, noget, som de også fik meget kritik for af reggae-puritanerne. I 1992 spurgte Billboard Magazine Clarke, hvordan han ville beskrive Third World. Han svarede: "Et rendyrket reggaeband, nej. Bestemt et reggaeband, ja."

Clarke efterlader sig kone og otte børn.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA