x

Årets Steppeulve er uddelt

Årets Steppeulve er uddelt

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion

Lørdag aften på Bremen Teater i København blev de danske musikkritikeres pris, Steppeulven 2014 uddelt for 10. gang. Prisen uddeles af Foreningen af Danske Musikkritikere, som består af en række musikanmeldere med tilknytning til de danske dagblade, nærmere betegnet Berlingske, Ekstra Bladet, Information, Fyens Stiftstidende, Jyllands-Posten, Politiken og Weekendavisen. Foreningen blev stiftet i foråret 2002.

Årets store vindere var Kira Skov og Quadron, der begge kunne gå hjem med to priser. Kira Skov vandt priserne Årets Album for "When We Were Gentle" og Årets Vokalist, mens Quadron modtog prisen for Årets Sang ("Hey Love"), ligesom duoens mandlige halvdel, Robin Hannibal, der også er medlem af duoen Rhye, vandt prisen Årets Producer.

Den samlede vinderliste var som følger:

Årets Album: Kira Skov: "When We Were Gentle"

Årets Sang: Quadron: "Hey Love"

Årets Orkester: When Saints Go Machine

Årets Livenavn: MØ

Årets Håb: Baby In Vain

Årets Vokalist: Kira Skov

Årets Musiker: Palle Hjorth (tangentspiller for Povl Dissing, The Sandmen, Savage Rose, Peter Sommer med flere)

Årets Tekstforfatter: Allan Olsen

Årets Komponist: Den Sorte Skole

Årets Producer: Robin Hannibal (Quadron, Rhye)

Særligt bemærkelsesværdigt var det, at prisen Årets Komponist gik til dj-duoen Den Sorte Skole, hvis musik udelukkende er baseret på samplinger af andre kunstnere.

Årets Pionerpris gik til elektronikatrioen Future 3 alias Thomas Knak, Anders Remmer og Jesper Skaaning, der tilbage i 1995 udsendte deres debutalbum "We Are Future 3". I hyldesttalen lød det blandt andet: "Denne trio blev en medvirkende årsag til rockmusikkens fald som dominerende kraft herhjemme. Men de lød ikke som en revolution. De lød som en fjernvarm omfavnelse et sted ude i det dybe verdensrum. En diskret destruktion af det bestående hjemme i vores egne lænestole, på rumfart."

Ved showet var der livemusik med Baby In Vain, Marvelous Mosell, Mellemblond, MØ, Spids Nøgenhat, Spillemændene og When Saints Go Machine. Konferencier var Per Vers.

Steppeulven blev igen i år gennemført i samarbejde med Bremen Teater og med økonomisk støtte fra DAF (Dansk Artist Forbund), DPA (Danske Populær Autorer), DJBFA (Danske Jazz-, Beat- og Folk-Autorer), DMF (Dansk Musikerforbund), Koda (sangskriverorganisation) og Roskilde Festival.

Læs en længere reportage fra showet

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA