x

Nye talenter til Roskilde

Nye talenter til Roskilde

Roskilde Festival flytter i år sin nye scene, Rising – erstatningen for Pavilion Junior – ud på campingområdet og gør den til en open air-scene. Den vil give sceneplads til en lang række friske, overvejende nordiske, bands, der kommer til at fungere som countdown acts, indtil årets Roskilde for alvor går løs på det feststemte festivalpublikum 29. juni til 6. juli. I dag har Roskilde offentliggjort de første fem navne, og det er bestemt spændende navne, der tilhører nordisk musiks vækstlag: The Awesome Welles (DK), Blaue Blume (DK), Communions (DK), Slöa Knivar (SE) og The Minds of 99 (DK).

Københavnske The Awesome Welles har været et smut forbi Sebastian Wolff (Kellermensch) og hans studie i Esbjerg for at lægge hånd på deres debutalbum. Stilen er alternativ guitarrock med fængende hooks og store omkvæd, men med en understrøm af mørke, som burde tiltrække det publikum, der er glade for The National og Interpol.  

Vi bliver i rockens verden med Blaue Blume. Forsanger Jonas Smiths lyse vokal, som kan udløse sammenligninger med When Saints Go Machine, svæver fagert over en organisk 70'er-agtig rock, som skyder og blomstrer i alle mulige retninger. Det forlyder i pressemeddelelsen, at "poesiens blå blomst ikke er i fare for at tabe sine blade i selskab med Blaue Blume".

Fra den samme nihilistiske punkscene, der har givet os Iceage og Lower, kommer Communions. Modsat deres våbenbrødre satser Communions dog i højere grad på den mere tilgængelige melodirock. Det indtryk forstærkes af sangene på deres debut-ep, "Cobblestones", som dog samtidig viser, at man ganske vist kan man have rigeligt med melodi, men det behøver ikke være på bekostning af aggressivt bid og rå skrammer. 

Nogle kender måske The Minds of 99 som én af vinderne af P3s KarriereKanonen 2013. Den københavnske sekstet har gjort indtryk med deres dansksprogede postpunk der trækker veksler på dansk litteratur - hvad man for eksempel kan forstå på førstesinglen "Det Er Knud Som Er Død", hvor teksten er et digt af den danske forfatter Tom Kristensen, kendt for romanen "Hærværk". 

Modsat hvad man skulle tro, er knivene hvæssede hos Slöa Knivar (billedet) fra Skåne. Det er punk med store bogstaver. Forsangerinde Patricia pryder også billedet, der vandt sidste års GAFFA Photo Award i kategorien Live, og et skånsomt blik på den røvsparkende sangerinde svævende i spagat burde være nok til at overbevise om, at Slöa Knivar ikke bare vælter de scener de bestiger, de smadrer dem nok også.  

Flere navne til Rising- og Apollo Countdown-scenerne følger hver dag klokken 12 i denne uge.

Festivalen har allerede offentliggjort Arctic Monkeys, The Black Dahlia Murder, Black Pus, Blood On A Feather, Bombus, Carcass, Corrections House, Cyral Hahn, Deerhunter, Fire! Orchestra, Future Of The Left, Haim, Hookworms, Hymns From Nineveh, Jambinai, Jenny Wilson, Julla Holter, Major Lazer, Mark Ernestur presents Jeri-Jeri, Merchandise, MØ, Nails, Psyched Up Janis, Rob Zombie, Systema Solar, Trentemøller, Earl Sweatshirt, A$AP Ferg, World's Fair, Interpol, Warpaint og Damon Albarn.

Roskilde Festival starter den 29. juni til 6. juli. Billetter er i salg og findes via GAFFA Live.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA