x

Lyt: Er det her årets sommerhit?

Lyt: Er det her årets sommerhit?

Det ender ud i en plage hver eneste sommer. Sommerhittet. Sangen, som store dele af befolkningen kollektivt beslutter sig for skal spilles til enhver tænkelig lejlighed, og gerne i det offentlige rum, så vidt muligt. "Boten Anna", "Hot!" og "Duft af Ba-Cone" er bare et mikroskopisk udsnit af, hvad der tidligere har hærget den under den danske sommer.

For nylig udsendte den københanske dj Christian D'Or, under det fængende og pubertære navn Disco Dick, sangen "Hotpants", som meget vel kan blive det hit, som den brede befolkning i år udvælger som årets hjernevasker. Sangen har de to elementer, som der skal til, udtaler GAFFAs chefredaktør Peter Ramsdal: "Det er jo en værre frækkert af en sang. Den har et iørefaldende beat og et catchy omkvæd. To forudsætninger for et hit. Samtidig er der meget kitsch over både sangen og videoen. Og så er hotpants jo et dejligt frækt ord, som er dejligt at nynne med på."

"Hotpants" er lyden af dansabel 70'er-disco tilsat et skud naivitet og ironi, og videoen til sangen er en teknologisk pastiche-hyldest til VHS-æstetikken. Se videoen herunder og hør sangen, som du lige så godt kan begynde at forholde dig til nu, hvis du skal tilbringe din sommer i Danmark. Giv gerne dit besyv med i kommentarfeltet – holder den, eller er det ren kitsch?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA