x

Hør Robyn på Neneh Cherrys nye nummer

Hør Robyn på Neneh Cherrys nye nummer

Den svenske sangerinde Neneh Cherry er ved at gøre klar til at udgive sit første soloalbum i 18 år. I den sammenhæng har hun blandt andet samarbejdet med landskvinden Robyn på et nummer produceret af den elektroniske musiker Four Tet. "Out of the Black" hedder det nye nummer, som er at finde på "Blank Project", der er sat til at komme den 24. februar. Du kan høre den på SoundCloud ved at følge linket herunder.

Til Pitchfork udtaler Neneh Cherry om det nye nummer og samarbejdet med Robyn: "Den åbenlyse ting at gøre for Robyn og mig var sådan en slags hop-op-og-ned-sang eller noget lidt mere kækt, men det her er faktisk lidt mere melankolsk."

Neneh Cherrys nye album følger op på 2012's "The Cherry Thing," der var et samarbejde med jazz-kollektivet The Thing og indeholdt nye versioner af sange fra The Stooges, MF Doom, Ornette Coleman og andre. Neneh Cherry solodebuterede med pladen "Raw Like Sushi" tilbage i 1989, hvorfra blandt andet "Buffalo Stance" og "Manchild" blev store hits. "Blank Project" bliver hendes fjerde soloplade, opfølgeren til "Man", der udkom helt tilbage i 1996. 

Neneh Cherry har desuden udgivet to album med gruppen CirKus i 2006 og 2009.

Den musikalske diversitet ligger til Neneh Cherrys familie. Hendes stedfar, amerikaneren Don Cherry, som hun har sit efternavn fra, er jazzmusiker, og på den side har hun også halvbroren Eagle Eye Cherry, hvem mange nok husker for 90'er-hittet "Save Tonight", der stadig spilles jævnligt i dansk radio. Hun er også halvsøster til sangerinden Titiyo, som hittede i 2001 med hittet "Come Along". 

Du kan høre Neneh Cherry og Robyn komme ud af mørket på "Out of the Black" her. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA