x

Skinny Puppy sender regning til Guantánamo

Skinny Puppy sender regning til Guantánamo

Det canadiske industrial-rockband Skinny Puppy kræver 666.000 dollars af den amerikanske regering efter, at det er kommet dem for øre, at deres musik er blevet brugt af det amerikanske militær til at torturere fanger på Guantánamo. Du kan selv lytte til et af bandets største hits her forneden og vurdere, om det er ren tortur. 

"Vi har sendt dem en faktura for vores service, når man tager i betragtning, at de allerede har brugt vores musik uden vores viden som et egentligt våben beregnet til at skade nogen," udtaler keyboardspiller Cevin Key til CTV News. "Jeg er ikke kun imod det faktum, at de har brugt vores musik med henblik på at skade nogen, men de har også gjort det uden nogens tilladelse."

Skinny Puppy fik nys om den hensynløse brug af deres musik, da en tidligere, forurettet vagt fra Guantánamo-basen gjorde dem opmærksomme på det. Bandet havde oprindeligt planer om at bruge forespørgslen som cover til deres næste album, men de besluttede i stedet at sende den direkte til regeringsmyndighederne. De overvejer for tiden, om de også skal lægge sag an. 

"Vi gør det ikke for at opnå økonomisk gevinst," understreger Key. Han er dog ikke overrasket over, at Skinny Puppys musik kunne komme sådan i brug til lydlig afstraffelse. "Vi tænkte, at det muligvis kunne ske, på en eller anden mærkelig måde", har han indrømmet i et interview med Phoenix New Times. "Fordi vi laver urolig, forstyrrende musik, kunne vi godt se det blive brugt sådan på en mærkelig måde. Men det gør det ikke okay med os."

Skinny Puppy er dog langtfra de eneste, hvis musik eftersigende er blevet brugt til at tvinge svar ud af terrormistænkte på den amerikanske base i Cuba. I henhold til tidligere rapporter er musik af Metallica, Rage Against The Machine, Queen, Eminem og oven i købet David Gray blevet brugt til dette formål.

Skinny Puppy har eksisteret i over 30 år og anses som en af hovedskaberne af genren industrialrock. Se musikvideoen til sangen "Testure" fra 1988 her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA