x

Mød legendarisk støjkunstner i København

Mød legendarisk støjkunstner i København

Torsdag den 13. februar kan man opleve støjkunstneren Glenn Branca på Teatret Planeten i Huset-KBH, hvor han optræder solo med et enkelt elektrisk strengeinstrument, ligesom han gjorde det tilbage i 70'erne. Desuden er der solokoncert med guitaristen Stephen O'Malley, kendt fra blandt andre doom metal-bands som Burning Witch og Sunn O))).

Koncerten er nu udvidet med en artist talk, hvor Glenn Branca før koncerten vil blive interviewet live på scenen af journalisten Torben Sangild, ganske gratis for publikum, hvis man har billet til koncerten. Sangild har tidligere beskæftiget sig med Brancas betydning og værker, blandt andet i bogen "Støjens Æstetik" fra 2003. Der bliver også mulighed for spørgsmål fra publikum til Branca; om hans karriere som pioner som udøvende kunstner, dirigent og komponist inden for støj og dissonant musik, hans teknikker, og hvad man ellers måtte ønske at vide mere om.

Glenn Branca regnes som en af pionererne i New Yorks No-Wave scene i 70'erne samt en afgørende inspiration for noise, drone og postrock fra 1980'erne til i dag. Han har i løbet af sin livslange karriere blandt andet skrevet 15 symfonier samt komponeret for banebrydende ensembler som Kronos Quartet og Bang on a Can. Han er især kendt for sine avantgardistiske symfonier for op mod hundrede (100!) elektriske guitarer. En sådan opførte han i Musikhuset Aarhus ved åbningen af Aarhus Festuge i 1996, hvor der dog "kun" var 18 elektriske guitarer involveret. Ifølge øjenvidner var Dronning Margrethe og Aarhus' daværende borgmester Thorkild Simonsen to af de meget få tilhørere, som ikke holdt sig for ørerne under det massive støjbombardement.

I 2004 genudgav Branca sin første soloplade "Lesson No. 1", som oprindeligt så dagens lys i 1980. Genudgivelsen blev anmeldt af GAFFAs Jakob Rosenbak, der gav den fire stjerner med følgende ord: "At nogen skulle finde på at komponere klassisk inspirerede symfonier med elektrisk guitar som det centrale instrument er i sig selv unikt, men den primære grund til at checke denne plade ud er nu, at Brancas musik til stadighed er relevant og inspirerende."

Programmet er nu som følger:

20.00: Artist talk: Glenn Branca og Torben Sangild

21.00: Stephen O'Malley

22.15: Glenn Branca

Du kan her finde billetter til koncerten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA