x

GAFFA, P6 Beat og biblioteker arrangerer musikaftener

GAFFA, P6 Beat og biblioteker arrangerer musikaftener

Musikmagasinet GAFFA, DR P6 Beat og de danske bibliotekers musiktjeneste Bibzoom samarbejder omkring landsdækkende lytteklubber om et fælles musikalsk tema. Samtidig følger P6 Beat op i din radio med særudsendelser om det aktuelle tema. Første band, der kommer under loop er britiske The Smiths og musikscenen i og omkring Manchester – og det er allerede i gang.

Elsker du rockmusik, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Så er de landsdækkende lytteklubber måske noget for dig. Man behøver ikke at være mester i musikhistorie - bare man har lyst til at lytte og diskutere.
 
P6 Beat Klubben er et samarbejde mellem P6 Beat, musikmagasinet GAFFA og bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom. På en lang række af landets biblioteker afholdes der de kommende måneder musikarrangementer, hvor publikum i fællesskab lytter til aktuelle temaer omhandlende rockmusikken i bredeste forstand. Samtidig følger P6 Beat op i din radio med særudsendelser om det aktuelle tema.
 
"Samarbejdet er ganske unikt og udnytter alle tre aktørers unikke viden og indhold i forhold til de aktuelle emner. Og forhåbentligt vil lytteklubberne både føre til at mange mennesker får ny viden og musikalsk inspiration, samtidig med at der lyttes til masser af god musik," siger Niels Mark, musikredaktører på bibliotekernes musiktjeneste, der sammen med DRs P6 Beat og musikmagasinet GAFFA er arrangører af de mange landsdækkende arrangementer og aktiviteter. Christina Høier, Redaktør, DR Musik & Radio, fortsætter: "P6 Beat er et fælleskab omkring musikken, og med P6 Beat Klubben får vi levendegjort det fællesskab i det fysiske rum på bibliotekerne, og det er en ret interessant udvikling for os."
 
I det virtuelle univers kan man på den nye netop lancerede app for Bibzoom læse guides og se playlister om månedens temaer, og man kan frit downloade musikken fra de omhandlende bands.
 
I februar måned er temaet for lytteklubberne den britiske 80'er-gruppe The Smiths – der i denne måned kan fejre 30 års jubilæum for deres selvbetitlede debutalbum – og musikscenen omkring den britiske by Manchester. Se blandt andet P6 Beat Klubbens guide til "The Smiths".
 
Udsendelsen "P6 Beat elsker The Smiths" sendes desuden på DR P6 Beat den 22/2 klokken 10-16.

Datoer for rockklubbber om "The Smiths & Manchester-scenen" på bibliotekerne. For klokkeslæt, tjek bibliotekernes hjemmesider:
Albertslund: 11/2 klokken 16.30 (inklusive foredrag med Jesper Sørensen, forfatter til The Smiths-biografien "Alle Dage Er Som Søndag")
Herlev: 13/2
Frederiksberg: 20/2
Guldborgsund 18/2
Rødovre: 24/2
Odense: 24/2
 
De næste temaer i P6 Beat Klubben er:
Marts 2014 - Pearl Jam og grunge-scenen
April 2014 - Blur og britpop-scenenNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA