x

Spot Festival afslører 11 nye navne

Spot Festival afslører 11 nye navne

Spot Festival har i dag offentliggjort 11 nye navne til årets festival. Kellermensch, Choir Of Young Believers, Lucy Love, Sumie, Karl William, GLASS, Qucik Quick Obey, The Awesome Welles, Ring Them Bells, Beglomeg og Electric Eye.

Danske, svenske og norske navne er altså en del af dagens navne, der rammer genrer som r&b, psychrock, tungmetal, grime og såre simpel pop. Mest bemærkelsesværdigt er nok tilføjelsen af Choir Of Young Believers, der begyndte som et enmandsband af Jannis Noya Makrigiannis. Det hele startede med lyn og torden, da Choir Of Young Believers, med debut-ep'en "Burn The Flag", vandt "P3 Talentet" ved P3 Guld og "Årets Håb" ved Steppeulven, begge dele i 2008. Senere samme år cementerede bandet sin position som ét af Danmarks bedste indiebands med debutalbummet "This Is For The White In Your Eyes", der i 2012 blev fulgt op af "Rhine Gold". Jannis og co. vil spille nyt materiale til årets festival.

Kellermensch debuterede tilbage i 2009 med det selvbetitlede album, der satte gang i en masse spillejobs landet over, og som efterhånden har etableret dem som et stærkt og energisk liveband, der er værd at holde øje med. Kælderbandet er ved at være klar med en opfølger, som der vil være smagsprøver på til årets Spot Festival.

Sidste år udgav Lucy Love sit tredjealbum "Desperate Days Of Dynamite", som udforskede EDM-genren i den mere poppede variant, så der er lagt op til dans i Aarhus til maj.

Er du til r&b, skal du se Karl William. Dansksproget r&b med fortællinger fra nattelivet - og ikke mindst dagen derpå. Den rødhårede teenager har allerede spillet på Musik Aarhus Festival, og i går blev det annonceret, at den unge musiker skal spille på årets Roskilde Festival, og nu også Spot Festival.

Quick Quick Obey består af Esben Halkier, Mikkel Roar Christensen, Søren Dahl Poulsen og Nikolaj, der udsender deres kommende debutalbum  til april. Når Thy-drengene giver koncert på årets Spot Festival, bliver det med en del liveerfaring i bagagen, idet bandet har turneret landet rundt som opvarmning for The Eclectic Moniker.

Måske siger navnet GLASS ikke så meget, men bag navnet gemmer sig to musikere, som begge har spillet i etablerede bands. GLASS er en pop-duo bestående af Rasmus Valldorf og Kristian Mondrup, der begge har trommesættet som deres primære instrument, men i denne konstellation har de brudt med konventionerne. Duoen spiller ekstremt dansabel 80'er-pop, hvor Rasmus Valldorf slår sig løs som sanger, imens de begge bidrager til trommer og keyboard. Rasmus Valldorf har tidligere spillet i Lily Electric og er nu trommeslager for både CTM og 4 Guys From The Future. Kristian Mondrup er kendt fra Lars And The Hands Of Light og ikke mindst soloprojektet Kala-OK.

Svenske Sumie kom med sit selvbetitlede debutalbum sidste år, udgivet via det prominente Bella Union-pladeselskab (Fleet Foxes, Beach House, The Walkmen med flere). Bag navnet gemmer sig Sumie Nagano, som spiller intim pop og i øvrigt er storesøster til Yukumi Nagamo, forsanger i Little Dragon. 

På rockfronten kommer der i skikkelse af The Awesome Welles, Ring Them Bells og norske Electric Eye et frisk pust af elektrisk guitar ind over årets Spot Festival.

Det norske band Beglomeg spiller psyckedelisk rock og er kendte for deres energiske og i-dit-ansigt liveoptræden, som de blandt andet gav på by:Larm i 2010. Bandet har endnu kun udgivet en 12" med to sange, men kommer med nye numre i bagagen, når de giver koncert i Danmarks næststørste by til maj.

På programmet til årets Spot Festival kan du indtil nu finde: Byrta, Naomi Pilgrim, Kill J, Mont Oliver, Sekuoia, Sea Change, Farao, The Mountains, Copia Doble Systema, Truls, My Heart the Brave, Jaakko Eino Kalevi, Kellermensch, Choir Of Young Believers, Lucy Love, Sumie, Karl William, GLASS, Qucik Quick Obey, The Awesome Welles, Ring Them Bells, Beglomeg og Electric Eye.

Spot Festival afholdes i Aarhus 1. til 4. maj, og billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA